Δήλωση ΒΟΜΒΑ της βασίλισσας Ελισάβετ: Δημοψήφισμα για το αν θα μείνει η Βρετανία εντός Ε.Ε

Μέχρι τα τέλη του 2017

Δήλωση ΒΟΜΒΑ της βασίλισσας Ελισάβετ: Δημοψήφισμα για το αν θα μείνει η Βρετανία εντός Ε.Ε

​Σαν βόμβα έσκασε η δήλωση της βασίλισσας Ελισάβετ την Τετάρτη ότι η κυβέρνηση Κάμερον θα προωθήσει μέχρι το τέλος του 2017 ένα νομοσχέδιο για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, για το αν θα μείνει η Βρετανία ή όχι στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η συγκεκριμένη ανακοίνωση έγινε στην καθιερωμένη ομιλία της στην έναρξη των εργασιών του κοινοβουλίου, όπου διαβάζει το πρόγραμμα της κυβέρνησης για τον επόμενο χρόνο. Εκεί, ήταν επίσης ο σύζυγός της Φίλιππος, ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος και η σύζυγός του Καμίλα.

«Η κυβέρνησή μου θα επαναδιαπραγματευθεί τη σχέση του Ηνωμένου Βασιλείου με την Ευρωπαϊκή Ένωση και θα επιδιώξει τη μεταρρύθμιση της Ευρωπαϊκής Ένωσης προς όφελος όλων των κρατών - μελών», είπε η βασίλισσα ενώπιον των βουλευτών και των υπουργών της κυβέρνησης Κάμερον.

Οι λεπτομέρειες του συγκεκριμένου νομοσχεδίου θα παρουσιαστούν την Πέμπτη και στην συνέχεια θα συζητηθούν στη Βουλή των Κοινοτήτων. Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το δημοψήφισμα θα διεξαχθεί μετά την επαναδιαπραγμάτευση των όρων υπό τους οποίους είναι εντός της Ε.Ε η Βρετανία.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top