Συλλήψεις στη Βαλτιμόρη- Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας για 4η συνεχή νύχτα

Ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών για τον θάνατο του Φρέντι Γκρέι

Συλλήψεις στη Βαλτιμόρη- Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας για 4η συνεχή νύχτα

​Σε σειρά συλλήψεων διαδηλωτών προχώρησε η αστυνομία της Βαλτιμόρης αργά το βράδυ της Πρωτομαγιάς. Οι διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού, ο οποίος τραυματίστηκε μέσα σε βαν της αστυνομίας, γεγονός που προκάλεσε σοβαρά επεισόδια στη Βαλτιμόρη και σε άλλες πόλεις των ΗΠΑ.

Οι συλλήψεις έγιναν τη νύχτα κι ενώ επικρατούσε ηρεμία στους δρόμους της πόλης. Η κυκλοφορία ήταν πολύ αραιή, καθώς στις 10 το βράδυ, θα ίσχυε η απαγόρευση της κυκλοφορίας για τέταρτη συνεχή νύχτα.

Nα σημειώσουμε ότι οι εντάσεις και οι διαδηλώσεις στη Βαλτιμόρη συνεχίζονται παρά την ανακοίνωση ότι ασκήθηκαν ποινικές διώξεις σε βάρος έξι αστυνομικών για το θάνατο του 25χρονου Φρέντι Γκρέι. Οι αστυνομικοί κατηγορούνται για φόνο ή ανθρωποκτονία εξ αμελείας.

«Οι αστυνομικοί συνέλαβαν διαδηλωτές που αρνούνταν να εγκαταλείψουν το σημείο μετά την έναρξη ισχύος της απαγόρευσης κυκλοφορίας», ανακοίνωσε η αστυνομία της Βαλτιμόρης μέσω Twitter.

«Η σύλληψη είναι άδικη. Αυτή είναι η πόλη μου. Αυτή η αστυνομία δεν κατοικεί εδώ, εγώ κατοικώ», δήλωσε διαδηλωτής στο CNN.

Νωρίτερα, οι διαδηλωτές, οι οποίοι αρχικά είχαν συγκεντρωθεί στο δημαρχείο ζητούσαν «δικαιοσύνη για τον Φρέντι Γκρέι», τον 25χρονο που υπέκυψε στις 19 Απριλίου στο βαρύ τραύμα του, κάταγμα στη σπο��δυλική στήλη, το οποίο προκλήθηκε κατά τη μεταφορά του, μέσα σε βαν της αστυνομίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top