Βαλτιμόρη: ΑΨΗΦΗΣΑΝ την απαγόρευση κυκλοφορίας- Διαδηλωτές στους δρόμους

Επί ποδός οι αστυνομικές δυνάμεις- Χρησιμοποιήσαν καπνογόνα και σπρέι πιπεριού

Βαλτιμόρη: ΑΨΗΦΗΣΑΝ την απαγόρευση κυκλοφορίας- Διαδηλωτές στους δρόμους

Διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση κυκλοφορίας, η οποία είχε τεθεί σε ισχύ στη Βαλτιμόρη, από τις 22:00 το βράδυ της Τρίτης (05:00 σήμερα ώρα Ελλάδας) κι έτσι οι αρχές της πολιτείας του Μέριλαντ των ΗΠΑ, αναγκάστηκαν να διαλύσουν το πλήθος με καπνογόνα και σπρέι πιπεριού.

Χθες, επεισόδια και λεηλασίες σημειώθηκαν στην πόλη, η οποία τέθηκε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, εξαιτίας της κηδείας του 25χρονου Αφροαμερικανού, Φρέντι Γκρέι, ο οποίος πέθανε ενώ βρισκόταν υπό αστυνομική κράτηση.

«Οι αστυνομικοί χρησιμοποιούν σπρέι πιπεριού έναντι ενός επιθετικού πλήθους», έγραψε η αστυνομία της Βαλτιμόρης στον λογαριασμό της στο Twitter και ανέφερε ότι οι διαδηλωτές εκτόξευσαν αντικείμενα εναντίον αστυνομικών.

Χιλιάδες αστυνομικοί και άνδρες της Εθνοφρουράς είχαν αναπτυχθεί στη Βαλτιμόρη και κινήθηκαν για να απομακρύνουν τους διαδηλωτές όταν τέθηκε σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας.

Η δήμαρχος Στέφανι Ρόλινγκς-Μπλέικ, την ώρα των διαδηλώσεων, πήγε σε μια διασταύρωση όπου βρίσκονταν συγκεντρωμένοι, για να τους απευθύνει έκκληση να πάνε στα σπίτια τους, χωρίς όμως να εισακουστεί.

Στα επεισόδια της Δευτέρας τραυματίσθηκαν 15 αστυνομικοί, οι έξι από τους οποίους σοβαρά. Καταστήματα, φαρμακεία και ένα εμπορικό κέντρο λεηλατήθηκαν, ενώ αυτοκίνητα τυλίχθηκαν στις φλόγες. Ήταν οι πιο βίαιες ταραχές που έχουν σημειωθεί στις ΗΠΑ έπειτα από εκείνες στο Φέργκιουσον του Μιζούρι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top