Φόβοι για 10.000 νεκρούς στο Νεπάλ-Νέο βίντεο ντοκουμέντο

Τα νοσοκομεία «ξεχειλίζουν» από τραυματίες

Φόβοι για 10.000 νεκρούς στο Νεπάλ-Νέο βίντεο ντοκουμέντο

​Τριήμερο εθνικό πένθος κήρυξαν οι αρχές στη μνήμη των θυμάτων του σεισμού στο Νεπάλ. Την ίδια ώρα, εκφράζονται φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών που άφησε πίσω του ο φονικός σεισμός, ανέρχεται στους 10.000.

Πάντως, ο τελευταίος επίσημος, και προσωρινός, απολογισμός, αναφέρει ότι περισσότεροι από 4.600 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Παράλληλα οι προσπάθειες για ανεύρεση και διάσωση επιζώντων συνεχίζονται ενώ τα νοσοκομεία «ξεχειλίζουν» από χιλιάδες τραυματίες. Οι γιατροί αναγκάζονται να χειρουργούν σε αυτοσχέδια χειρουργεία.

Ο φονικός σεισμός του Νεπάλ έχει πλήξει 8 εκατομμύρια ανθρώπους. Πολλοί από αυτούς κοιμούνται και μαγειρεύουν στους δρόμους. Το πόσιμο νερό και τα τρόφιμα σπανίζουν ενώ όσοι μπορούν, προσπαθούν να φύγουν με κάθε μέσο από την πόλη.

aaanepali-photosss.jpg

Νέο σοκαριστικό βίντεο είδε το φως της δημοσιότητας

Ένα νέο σοκαριστικό βίντεο από το φονικό σεισμό των 7,8 ρίχτερ στο Νεπάλ ήρθε στο φως της δημοσιότητας.

Όπως θα δείτε στα πλάνα που κατέγραψε με το κινητό του τηλέφωνο ένας από τους επιζώντες, τη στιγμή του σεισμού, βράχοι πέφτουν από τα γύρω βουνά σε περιοχή του Θιβέτ. Οι κάτοικοι έντρομοι τρέχουν να σωθούν από τις κατολισθήσεις. Ακούγονται κραυγές πανικού και απόγνωσης. Τα κτίρια γκρεμίζονται σαν χάρτινοι πύργοι. Σύννεφα σκόνης καλύπτουν την περιοχή ενώ Κινέζοι στρατιώτες ψάχνουν απελπισμένοι να βρουν καταφύγιο.

Να σημειωθεί ότι το 80% των κτιρίων στην περιοχή έχει καταστραφεί. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, στο Θιβέτ 25 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και 117 έχουν τραυματιστεί.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top