ΑΝΑΡΠΑΣΤΟ έγινε το βιβλίο για την ερωτική ζωή του βασιλιά Χουάν Κάρλος:ΑΥΤΗ είναι η ερωμένη του

''Τέλος του παιχνιδιού'' ονομάζεται

​Ανάρπαστο έγινε μέσα σε μόλις 24 ώρες από την κυκλοφορία του, το 424 σελίδων βιβλίο "Final de Partida" (Τέλος του παιχνιδιού), το οποίο εξαντλήθηκε από τα ισπανικά βιβλιοπωλεία καθώς χιλιάδες έσπευσαν να το αγοράσουν για να μάθουν γαργαλιστικές λεπτομέρειες για την παράνομη ερωτική ζωή του βασιλιά Χουάν Κάρλος.

jhgkh.jpg
Στο βιβλίο αναφέρεται ότι ο ισπανός βασιλιάς έζησε ένα παράνομο ειδύλλιο δέκα ετών με μία Γερμανίδα και το οποίο αποκαλύφθηκε στον απόηχο ενός ταξιδιού για σαφάρι ελεφάντων στη Μποτσουάνα της Αφρικής τον Απρίλιο του 2012.

Το ταξίδι δεν έπρεπε να μαθευτεί όμως στη Μποτσουάνα ο Χουάν Κάρλος έσπασε το γοφό του και τότε το θέμα βγήκε στη δημοσιότητα. Οι Ισπανοί, που πλήττονταν από ρεκόρ ανεργίας και πίστευαν ότι ο βασιλιάς τους εργαζόταν για την ανάπτυξη των διπλωματικών και οικονομικών σχέσεων της χώρας, έγιναν έξαλλοι.

ghkuyiyryi.jpg
Επί δέκα χρόνια, σύμφωνα με τη συγγραφέα, η κομψή Γερμανίδα Κορίνα Τσου Ζάιν-Βιτγκενστάιν, 28 χρόνια νεώτερη του μονάρχη που έγινε αριστοκράτισσα λόγω του γάμου της με τον πρίγκιπα Τσου Ζάιν-Βίτγκενσταϊν, ήταν η σύντροφος του βασιλιά, ο οποίος έκανε διπ��ή ζωή.

iljkoluuiiiiiiii.jpg

Η ερωμένη του βασιλιά

«Είναι το χρονικό του τέλους μιας εποχής, όταν οι Ισπανοί γύρισαν την πλάτη στον Χουάν Κάρλος, στον οποίο έτρεφαν ιδιαίτερη εκτίμηση για τον ρόλο του στη μετάβαση προς τη δημοκρατία, μετά τη δικτατορία του Φράνκο (1939-1975)», εξηγεί η δημοσιογράφος Άνα Ρομέρο, με την ευκαιρία της παρουσίασης του βιβλίου της.

Ο 77χρονος Χουάν Κάρλος σκεπτόταν επί πολύ καιρό να χωρίσει από τη βασίλισσα Σοφία αλλά το περιβάλλον του τον αποθάρρυνε.

Η συγγραφέας, πρώην ανταποκρίτρια για τον βασιλικό οίκο της κεντροδεξιάς εφημερίδας El Mundo έχοντας ��ρκετές δημοσιογραφικές πρωτιές, αποφάσισε να επικεντρώσει την έρευνά της -βασιζόμενη στις επαφές της με περίπου εκατό ανθρώπους που ζήτησαν να μην κατονομαστούν- στα τελευταία τέσσερα χρόνια της βασιλείας του Χουάν Κάρλος Α', ο οποίος παραιτήθηκε από τον θρόνο τον Ιούνιο του 2014.

romero.jpg

Η συγγραφέας Άνα Ρομέρο

«Το πιο εντυπωσιακό για μένα, είναι η απόκλιση μεταξύ της ιδιωτικής και της δημόσιας ζωής του μονάρχη. Αυτή η απόκλιση η οποία προφανώς δεν θα έπρεπε να έχει υπάρξει, απεικονίζεται ξεκάθαρα από ένα πρόσωπο, μια γυναίκα, την Κορίνα του Ζάιν-Βιτγκενστάιν», δηλώνει η Ρομέρο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top