ΑΥΤΟ το διαμάντι κοστίζει… 22 εκατ. δολάρια- Δείτε φωτο και θα καταλάβετε γιατί

Το ρεκόρ πώλησης για οποιοδήποτε κόσμημα είναι τα 46 εκατομμύρια δολάρια για ένα ροζ διαμάντι

ΑΥΤΟ το διαμάντι κοστίζει… 22 εκατ. δολάρια- Δείτε φωτο και θα καταλάβετε γιατί

​Τα διαμάντια είναι γνωστό ότι αποτελούν πόλο έλξης και θαυμασμού για όλες τις γυναίκες…

Diamond_2_3272270b.jpg
Πόσο μάλλον αυτό το διαμάντι 100 καρατίων σε κλασική κοπή σμαραγδιού, το οποίο βλέπετε στις φωτογραφίες και πουλήθηκε στη δημοπρασία του νεοουρκέζικου οίκου Sotheby’s για κάτι παραπάνω από 22 εκατομμύρια δολάρια.

«Αυτό το 100.20 καρατίων διαμάντι είναι ο ορισμός της τελειότητας. Το χρώμα είναι λευκότερο του λευκού. Δεν έχει καμία εσωτερική ατέλεια», τόνισε ο επικεφαλής του τμήματος κοσμημάτων του οίκου, Γκάρι Σούλερ, πριν από την πώληση, ενώ παρομοίασε την διαφάνειά του με «μια πισίνα παγωμένου νερού».

ImageHandler (3).jpg
Η εξόρυξη του διαμαντιού έγινε σε ορυχείο νότια της Αφρικής μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια και ήταν πάνω από 200 καράτια προτού κοπεί και γυαλιστεί. Ο πωλητής, καθώς και ο αγοραστής του διαμαντιού προτίμησαν να μείνουν ανώνυμοι, ενώ η προσφορά έγινε μέσω τηλεφώνου.

Το διαμάντι συγκαταλέγεται στα πέντε «καλύτερα» διαμάντια άνω των 100 καρατίων που έχουν πουληθεί σε δημοπρασίες τα τελευταία 25 χρόνια. Το ρεκόρ πώλησης για οποιοδήποτε κόσμημα είναι τα 46 εκατομμύρια δολάρια, για ένα ροζ διαμάντι 24.78 καρατίων ίδιας κοπής, που πουλήθηκε από τον ίδιο οίκο το 2010.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top