Αποστολή της NASA θα… αυτοκτονήσει στον Ερμή!

Θα τερματιστεί στο τέλος του μήνα πέφτοντας πάνω στον πλανήτη-Πρώτη ανάρτηση: 18/04/2015 23:40

Αποστολή της NASA θα… αυτοκτονήσει στον Ερμή!

​Πέφτοντας πάνω στον Ερμή θα… αυτοκτονήσει το σκάφος «Messenger», έπειτα από τέσσερα χρόνια σε τροχιά γύρω από τον πλανήτη!

To «Messenger» θα συντριβεί το πρωί της 30ης Απριλίου, κοντά στο βόρειο πόλο του Ερμή, με ταχύτητα 14.000 χιλιομέτρων την ώρα, ενώ ο κρατήρας που θα ανοίξει θα μπορούσε να αποτελέσει αντικείμενο μελέτης για την ευρωπαϊκή αποστολή «BepiColombo» που προγραμματίζεται να φτάσει στον πλανήτη το 2024.

17mqrjmzxy542jpg (800x450).jpg

«Το σκάφος θα περάσει πίσω από τον πλανήτη, εκτός οπτικής επαφής με τη Γη και απλά δεν θα εμφανιστεί ξανά στην άλλη άκρη», δήλωσε ο Ντάνιελ Ο’ Σόγκνεσι, μηχανικός συστημάτων της NASA.

Το σκάφος εκτοξεύθηκε το 2004 και ταξίδεψε περίπου 5 δισεκατομμύρια μίλια, σε μία πορεία συμπεριλαμβανομένων 15 περιηγήσεων γύρω από τον Ήλιο, μία περιστροφή γύρω από τη Γη, δύο από την Αφροδίτη και τρεις από τον Ερμή. Το «Messenger» ήταν η πρώτη αποστολή που τέθηκε σε τροχιά γύρω από τον Ερμή και, μεταξύ άλλων, χαρτογράφησε για πρώτη φορά ολόκληρη την επιφάνεια του πλησιέστερου στον Ήλιο πλανήτη, του οποίου η θερμοκρασία αυξομειώνεται από τους -173 βαθμούς Κελσίου στη διάρκεια της ημέρας μέχρι τους 427 βαθμούς την ημέρα!

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top