ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Κίνα μετά από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών!

Ευτυχώς δεν υπήρξαν θύματα, παρά μόνο ένας τραυματίας

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στη Κίνα μετά από ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο χημικών!
Συναγερμός σήμανε χθες, Δευτέρα, στην επαρχία Φουτζιάν της Κίνας, μετά την ισχυρή έκρηξη που έλαβε χώρα σε εργοστάσιο παραγωγής παραξυλένιου. Πρόκειται για ένα χημικό που χρησιμοποιείται για την κατασκευή πλαστικών και πολυεστερικών προϊόντων.
Όπως μεταδίδουν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ένας άνθρωπος τραυματίστηκε, κατά την διάρκεια της έκρηξης που σημειώθηκε στην πόλη Ζανγκζού. Σε εικόνες που μεταδίδονται από την περιοχή, φαίνονται φλόγες και πυκνοί καπνοί να έχουν τυλίξει το εργοστάσιο. Η πυροσβεστική υπηρεσία της Ζανγκζού ανακοίνωσε ότι επί τόπου έστειλε 430 πυροσβέστες.
Από την πρώτη στιγμή που δημιουργήθηκε το εργοστάσιο υπήρχαν αντιδράσεις από τους κατοίκους, οι οποίοι τώρα φοβούνται πως μετά την έκρηξη και τη φωτιά, θα υπάρξει μόλυνση στην περιοχή. Όσοι μάλιστα διαμένουν σε περιοχές που βρίσκονται κοντά σε εργοστάσια παραγωγής παραξυλένιου, εκφράζουν συχνά τις ανησυχίες τους σχετικά με τα επίπεδα ρύπανσης που εκπέμπουν οι μονάδες αυτές.
Σε ό,τι αφορά στα ακριβή αίτια της έκρηξης, αυτά δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά. Οι έρευνες αναμένεται να αρχίσουν μόλις σβήσει η φωτιά.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top