Τουρκία: Μπλόκαραν ξανά το Twitter και το Youtube

Eξαιτίας του διαμοιρασμού της φωτογραφίας του του εισαγγελέα, Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ

​Η τουρκική κυβέρνηση απέκλεισε εκ νέου την πρόσβαση σε κοινωνικά δίκτυα όπως το Twitter και το YouTube, εξαιτίας της δημοσιοποίησης και του διαμοιρασμού της φωτογραφίας του Μεχμέτ Σελίμ Κιράζ, του εισαγγελέα που είχαν πάρει όμηρο άνδρες της οργάνωσης DHKP-C στην Κωνσταντινούπολη την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο Κιράζ και οι δύο ένοπλοι σκοτώθηκαν κατά την απόπειρα διάσωσης των ειδικών δυνάμεων της τουρκικής αστυνομίας.

Το BBC αναφέρει ότι πριν μπλοκάρουν την πρόσβαση στα κοινωνικά δίκτυα, οι τουρκικές αρχές είχαν σπεύσει να απαγορεύσουν την δημοσίευση φωτογραφιών από το ��εριστατικό σε εφημερίδες, προβάλλοντας τον ισχυρισμό ότι κάτι τέτοιο θα συνιστούσε προώθηση «τρομοκρατικής προπαγάνδας» του DHKP-C, που θεωρείται τρομοκρατική οργάνωση από την Τουρκία, την Ε.Ε. Και τις ΗΠΑ.

Ο Κιράζ ήταν ο εισαγγελέας που είχε αναλάβει τη διερεύνηση του θανάτου του ανήλικου Μπερκίν Ελβάν στις αντικυβερνητικές διαδηλώσεις του 2013. Οι επίμαχες φωτογραφίες, στις οποίες ο Κιράζ φαινόταν να απειλείται στο κεφάλι με όπλο, κυκλοφόρησαν ευρέως στα κοινωνικά δίκτυα, με αποτέλεσμα οι αρχές να αναλάβουν δράση, στοχοποιώντας 166 ιστοσελίδες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με αναφορές, επιβολή ίδιων μέτρων είχε υπάρξει και στο Facebook,ωστόσο υπήρξε ταχεία άρση τους καθώς απομακρύνθηκαν γρήγορ�� οι φωτογραφίες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top