Έγγραφο-ντοκουμέντο: Είχε δοθεί οδηγία για «απότομες βυθίσεις» των Airbus πριν από 3 μήνες!

Μετά από συμβάν σε πτήση της Lutfhansa από Μπιλμπάο σε Μόναχο - Δείτε το στο star.gr

Συγκλονιστική είναι η αποκάλυψη ότι οι ευρωπαϊκές αρχές είχαν εκδώσει προειδοποίηση σε όλα τα Airbus 318, 319, 320 και 321 μετά από ένα περιστατικό με απότομη βύθιση αεροσκάφους.

Το περιστατικό αφορούσε ένα Airbus 321 (σχεδόν παρόμοιο με το 320, απλά λίγο μεγαλύτερο) της Lufthansa, το οποίο εκτελούσε την πτήση Μπιλμπάο-Μόναχο στις 5 Νοεμβρίου του 2014 και παρουσίασε απότομη βύθιση, χάνοντας πολλά πόδια σε ύψος.

Το πρόβλημα είχε εντοπιστεί σε δύο αισθητήρες οι οποίοι είχαν παγώσει με αποτέλεσμα το αεροπλάνο της Lufthansa να χάνει ύψος σε ρυθμούς 4.000 ποδιών το λεπτό! Ευτυχώς, οι πιλότοι είχαν καταφέρει να επαναφέρουν τότε το αεροπλάνο...

Μετά το περιστατικό και την αναφορά του, είχε γίνει ενδελεχής έρευνα από τις γερμανικές αρχές και εν συνεχεία εκδόθηκε τον Δεκέμβριο του 2014 το έγγραφο από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ασφάλειας της Αεροπορίας (ΕASA), που προειδοποιούσε για σχετικό σφάλμα που θα μπορούσε να παρουσιαστεί εν πτήσει και έδινε οδηγίες για το πώς να αντιμετωπιστεί.

Παράλληλα, o EASA προειδοποιούσε πως το χειρότερο σενάριο σε μια τέτοια περίπτωση, εάν δεν διορθωθεί, είναι η απώλεια ελέγχου του αεροσκάφους!

Το star.gr αναζήτησε και εντόπισε το εν λόγω έγγραφο και σας το παρουσιάζει: EASA.pdf

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top