ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας- Στο Παρίσι μεταφέρθηκε το ένα μαύρο κουτί

Στο σημείο της συντριβής σήμερα οι Μέρκελ, Ραχόι και Ολάντ

ΞΑΝΑΞΕΚΙΝΗΣΑΝ οι έρευνες στον τόπο της τραγωδίας- Στο Παρίσι μεταφέρθηκε το ένα μαύρο κουτί

Ξαναξεκίνησαν σήμερα στις νότιες γαλλικές Άλπεις οι έρευνες για το Airbus A320 της Germanwings, μετά τη διακοπή που έγινε, λόγω νύχτας και κακοκαιρίας.

Το μαύρο κουτί που βρέθηκε την Τρίτη στον τόπο της τραγωδίας, το οποίο έχει υποστεί ζημιές, έχει μεταφερθεί στο Γραφείο Ερευνών και Αναλύσεων του Παρισιού. Σ’ αυτό καταγράφονται οι συνομιλίες των πιλότων , οι οποίες αναμένεται να δώσουν στοιχεία για τα αίτια της συντριβής. Εν τω μεταξύ, συνεχίζεται η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, στο οποίο καταγράφονται τα δεδομένα της πτήσης.

Δεκάδες χωροφύλακες μιας ορεινής μονάδας πρόκειται να μεταβούν σε αυτή την πολύ δύσβατη περιοχή της Άνω Προβηγκίας, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Χιλιάδες συντρίμμια του αεροπλάνου και πτώματα είναι διασκορπισμένα στην πλαγιά του βουνού.

Χθες, αφού έκαναν πτήση πάνω από τον τόπο της συντριβής, πέντε υπουργοί της γαλλικής, της γερμανικής και της ισπανικής κυβέρνησης μίλησαν για δραματικές εικόνες. «Είναι εικόνες φρίκης, είναι μια τρομερή τραγωδία», δήλωσε ο Γερμανός ΥΠΕΞ Φρανκ Στάινμαγιερ.

Η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ θα μεταβούν στον τόπο της καταστροφής στις 15:00 (ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top