Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Υεμένη: 142 οι νεκροί!

Κατά τη διάρκεια της μουσουλμανικής προσευχής της Παρασκευής

Το Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις στην Υεμένη: 142 οι νεκροί!
​Η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι εναντίον δύο τεμενών που είχαν αποτέλεσμα να βρουν τον θάνατο 142 άνθρωποι σήμερα, όπως ανακοίνωσε με μια ανάρτηση στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο βραχίονάς της στην Υεμένη.

Τουλάχιστον 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι τουλάχιστον 351 τραυματίστηκαν, ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο ένας αξιωματούχος του υπουργείου Υγείας της Υεμένης.

Στη Σαναά, την πρωτεύουσα της χώρας, μια τριπλή επίθεση βομβιστών-καμικάζι διαπράχθηκε εναντίον δύο τεμενών όπου είχαν συγκεντρωθεί για να προσευχηθούν στελέχη των πανίσχυρων σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι.

Όπως μεταδίδει το Γαλλικό Πρακτορείο, μια τέταρτη επίθεση αυτοκτονίας σημειώθηκε μπροστά σε ένα τέμενος στη Σαάντα, στο βόρειο τμήμα της χώρας, σε μια περιοχή που αποτελεί προπύργιο των Χούτι.

Πρόκειται για τις πρώτες επιθέσεις την ευθύνη για τις οποίες αναλαμβάνει το Ισλαμικό Κράτος στην Υεμένη, όπου μέχρι τώρα η τζιχαντιστική οργάνωση που είχε εδραιωμένη παρουσία ήταν η Αλ Κάιντα, η οποία διαπράττει συχνά επιθέσεις εναντίον των Χούτι και των δυνάμεων ασφαλείας.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top