Ρωσία: Χιλιάδες κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στον Μπόρις Νεμτσόφ

Στον πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν, που δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες

Ρωσία: Χιλιάδες κόσμου αποτίουν φόρο τιμής στον Μπόρις Νεμτσόφ

​Χιλιάδες κόσμου –επώνυμοι και μη- έχουν συγκεντρωθεί από νωρίς το πρωί μπροστά από το κέντρο Ζαχάρωφ στη Μόσχα, όπου εκτίθεται η σορός του Μπόρις Νεμτσόφ, για να αποτίσουν φόρο τιμής στον πολιτικό αντίπαλο του Πούτιν, που δολοφονήθηκε με τέσσερις σφαίρες στην πλάτη σε ηλικία 55 ετών, το βράδυ της Παρασκευής.

Παρόντες στην τελετή είναι και προσωπικότητες όπως ο πρώην πρωθυπουργός Μιχαήλ Κασιάνοφ, ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τζον Μέιτζορ και ο πρεσβευτής των ΗΠΑ Τζον Τεφτ, οι οποίοι προσέρχονται και αφήνουν λουλούδια. Τα συλλυπητήρια των χιλιάδων Ρώσων δέχεται η μητέρα του Νεμτσόφ, η οποία ήταν καθισμένη δίπλα στο ανοικτό φέρετρο.

Η εντυπωσιακή 23χρονη, η οποία είχε σχέση με τον Μπόρις Νεμτσόφ, δεν έμεινε για την κηδεία και επέστρεψε στο κίεβο. Η ίδια λέει ότι δεν είδε τον δράστη.

Στο πένθος συμμετείχε και ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αρκάντι Ντβόρκοβιτς, σε μια κίνηση συμφιλίωσης από το Κρεμλίνο. Οι συνεργά��ες του Ρώσου προέδρου αρνούνται οποιαδήποτε εμπλοκή με τη δολοφονία του Νεμτσόφ, οι συνθήκες της οποίας προκαλούν ερωτηματικά.

Ορισμένοι, όμως, ξένοι αξιωματούχοι, όπως ο πρόεδρος της πολωνικής Γερουσίας Μπόγκνταν Μπορούσεβιτς και η Λετονή ευρωβουλευτής Σάντρα Καλνιέτε, εμποδίστηκαν από τις ρωσικές αρχές να παραστούν στην κηδεία, ως απάντηση στις ευρωπαϊκές κυρώσεις κατά της Μόσχας.

«Ήταν μια επίθεση στον Μπόρις Νεμτσόφ, μια επίθεση σε όλους μας, στη ρωσική κοινωνία, στην πιθανότητα των ανθρώπων να έχουν τις προσωπικές τους γνώμες», είπε στην τελετή ο Γκέναντυ Γκούντκοβ, πολιτικός της αντιπολίτευσης.

Η ταφή του Νεμτσόφ θα τελεστεί με την παρουσία πρεσβευτών ευρωπαϊκών χωρών και άλλων ξένων αξιωματούχων, ανάμεσά τους ο υπουργός Εξωτερικών της Λιθουανίας Λίνας Λινκεβίσιους, ο δήμαρχος της Ρίγας, της πρωτεύουσας της Λετονίας, Νιλς Ουσάκοβς και ο Πολωνός αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Κόνραντ Πάουλικ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top