Αντιδράσεις από δημοσιογράφους και αναγνώστες της Bild για την ανθελληνική της εκστρατεία!

Μετά τα αρνητικά σχόλια, η γερμανική εφημερίδα έβαλε το θέμα πιο χαμηλά στην ιστοσελίδα της

Αντιδράσεις από δημοσιογράφους και αναγνώστες της Bild για την ανθελληνική της εκστρατεία!

Την έντονη δυσφορία της Γερμανικής Ένωσης Δημοσιογράφων αλλά και πολλών χρηστών του διαδικτύου έχει προκαλέσει η ανθελληνική εκστρατεία της γερμανικής εφημερίδα «Bild», με τίτλο «Όχι στα χρήμ��τα για τους άπληστους Έλληνες».

Όπως σας γράψαμε το πρωί στο star.gr, το πρωτοσέλιδό της γερμανικής εφημερίδας «Bild» στην ηλεκτρονική της έκδοση, καλεί τους αναγνώστες να τυπώσουν σε έναν εκτυπωτή ένα τεράστιο «ΟΧΙ στους χρεοκοπημένους Έλληνες», να το κρατήσουν στο χέρι τους και να βγάλουν μία selfie και να στείλουν τις φωτογραφίες στην εφημερίδα.

Με ανακοίνωσή της, η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή της στην εκστρατεία της μεγαλύτερης σε κυκλοφορία εφημερίδα της Γερμανίας και μάλιστα κάλεσε την διεύθυνση της εφημερίδας να την σταματήσει αμέσως, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του STAR στο Βερολίνο, Κωνσταντίνο Μιχόπουλο.

Η Γερμανική Ένωση Δημοσιογράφων υποστηρίζει ότι η καμπάνια της Bild ξεπερνάει κάθε όριο, ακόμη και αυτό των ταμπλόιντ εφημερίδων κι ότι κάνει τα μέσα ενημέρωσης ηθικά αμφισβητήσιμα, καθώς έτσι διασύρεται ένα έθνος για τα λάθη των πολιτικών του.

«Η αβεβαιότητα σχετικά με τον αντίκτυπο της κρίσης στην Ελλάδα, είναι μεγάλη στη Γερμανία. Η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης μπορεί να αρέσει σε κάποιους ή άλλοι να την αντιπαθούν. Αλλά μια τέτοια καμπάνια θα είχε άμεση επίδραση στις πολιτικές αποφάσεις και σίγουρα δεν είναι έργο της δημοσιογραφίας», αναφέρει η ανακοίνωση.

Αρκετοί ήταν όμως και οι αναγνώστες της εφημερίδας, οι οποίοι εξέφρασαν την ντροπή τους για την στάση της Bild αλλά και της γερμανικής κυβέρνησης καθώς σήμερα 22 «αντάρτες» του μεγάλου συνασπισμού, είπαν όχι στο αίτημα για παράταση της ελληνικής βοήθειας στη Κ.Ο των Χριστιανοδημοκρατών, ένα 24ωρο πριν την κρίσιμη ψηφοφορία της «Bundestag».

Με το ψευδώνυμο «Έλληνας Τσίπρας», ένας χρήστης του διαδικτύου καλεί τον Βόλφγκανγκ Σόιμπλε να δει τα πράγματα πιο ευρωπαϊκά. «Ο Σόιμπλε θα πρέπει να σκεφθεί πιο ευρωπαϊκά και να πάψει να εξυπηρετεί μόνο τα γερμανικά συμφέροντα. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι Ευρώπη και όχι Γερμανία».

Άλλος χρήστης με το ψευδώνυμο «Καγκελάριος της Γερμανίας» εξέφρασε την ντροπή του για την στάση της κυβέρνησης του Βερολίνου: «Ντρέπομαι για την κυβέρνησή μας».

Έντονη ήταν και η αντίδραση ενός αναγνώστη της εφημερίδας ο οποίος, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μια selfie, όπως έτσι υποδείκνυε η Bild, στην οποία κρατούσε ένα χαρτί που έγραφε: «Όχι άλλα 0.80 ευρώ στην ηλίθια εφημερίδα Bild».

Μετά το ντόρο που έγινε πάντως, η γερμανική εφημερίδα έβαλε στην ιστοσελίδα της το θέμα με την ανθελληνική καμπάνια πιο χαμηλά…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top