Ομπάμα-Πούτιν: τηλεφωνήθηκαν για την Ουκρανία

Για να συζητήσουν την κλιμάκωση της βίας

Ομπάμα-Πούτιν: τηλεφωνήθηκαν για την Ουκρανία

​Τηλεφωνική επικοινωνία είχε ο Μπάρακ Ομπάμα με τον Βλαντίμιρ Πούτιν για να συζητήσουν την κλιμάκωση της βίας στην ανατολική Ουκρανία!

Μάλιστα ο πρόεδρος των ΗΠΑ τηλεφώνησε αργά το βράδυ της Τρίτης στον Ρώσο ομόλογό του για να τον καλέσει να συμφωνήσει σε μια κατάπαυση του πυρός, όπως ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Στην επικοινωνία αυτή, την παραμονή της συνόδου κορυφής του Μινσκ όπου οι πρόεδροι της Ρωσίας, της Ουκρανίας και της Γαλλίας και η καγκελάριος της Γερμανίας θα αναζητήσουν μια διέξοδο στην κρίση της Ουκρανίας, ο Ομπάμα υπενθύμισε ότι η Ουάσινγκτον στηρίζει «την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα» της χώρας, διευκρίνισε στην ανακοίνωσή του το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, ο πρόεδρος Ομπάμα υπογράμμισε στον συνομιλη��ή του «τις αυξανόμενες απώλειες από τις συγκρούσεις» αλλά και «τη σημασία του να αδράξει ο πρόεδρος Πούτιν την ευκαιρία που του παρουσιάζεται από τις συνεχιζόμενες συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ουκρανίας για να καταλήξει σε μια ειρηνική λύση».

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει τις επιθετικές ενέργειές της στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης της αποστολής στρατευμάτων, όπλων και της χρηματοδότησης των αυτονομιστών, το κόστος για τη Ρωσία θα αυξηθεί», καταλήγει η ανακοίνωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top