ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ το τελευταίο γράμμα της Αμερικανίδας ομήρου των τζιχαντιστών που πέθανε

«Ακόμα και μέσα στη φυλακή μπορείς να είσαι ελεύθερος»

ΣΠΑΡΑΖΕΙ ΚΑΡΔΙΕΣ το τελευταίο γράμμα της Αμερικανίδας ομήρου των τζιχαντιστών που πέθανε

​Λίγες ώρες μετά το θάνατο της 26χρονης Αμερικανίδας Κάιλα Τζιν Μούλερ, η οποία κρατούνταν αιχμάλωτη από τους τζιχαντιστές από τον Αύγουστο του 2013, η οικογένειά της έδωσε στη δημοσιότητα την τελευταία της επιστολή, που κάνει και τον πιο δυνατό να λυγίσει.

Σε αυτή, η νεαρή γυναίκα που εργαζόταν σε φιλανθρωπικές οργανώσεις σε πολλ��ς χώρες, γράφει πως ακόμα και μέσα στη φυλακή μπορεί κανείς να είναι ελεύθερος και στέλνει μήνυμα αγάπης στους δικούς της.

newego_LARGE_t_1101_54462421.jpg
«Αν λαμβάνετε αυτό το γράμμα σημαίνει ότι είμαι ακόμα όμηρος, αλλά οι συγκρατούμενοί μου έχουν αφεθεί ελεύθεροι. Τους ζήτησα να έρθουν σε επαφή μαζί σας και να σας στείλουν αυτό το γράμμα. Να ξέρετε ότι βρίσκομαι σε ασφαλή τοποθεσία, δεν με έχουν βλάψει, είμαι υγιής (έχω παχύνει για την ακρίβεια) και μου έχουν φερθεί με σεβασμό και καλοσύνη», γράφει στην επιστολή η οποία είναι από το Νοέμβριο του 2014.

Τονίζει πως υποφέρει με τη σκέψη ότι οι δικοί της υποφέρουν εξαιτίας της και ότι δεν θα ζητήσει ποτέ να τη συγχωρήσουν γιατί δεν της αξίζει.

tzixad54.jpg
«Έμαθα ότι ακόμα και στη φυλακή μπορείς να είσαι ελεύθερος. Είμαι ευγνώμων. Κατάλαβα ότι υπάρχει καλό σε κάθε κατάσταση, μερικές φορές πρέπει να το αναζητήσεις. Προσεύχομαι κάθε ημέρα. Μου λείπετε όλοι σαν να έχουμε χωριστεί για δεκαετίες», συνεχίζει η 26χρονη από την Αριζόνα, η οποία συμπληρώνει πως έχει αρκετό χρόνο στη διάθεσή της για να θυμηθεί οικογενειακές στιγμές του παρελθόντος.

Ωστόσο, υπογραμμίζει πως δεν θέλει οι διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή της να γίνουν υποχρέωση και βάρος για την οικογένειά της.

«Δε λυγίζω, δεν παραδίνομαι για κανένα λόγο όσο κι αν χρειαστεί. Έγραψα ένα τραγούδι αυτούς τους μήνες που λέει: «Το κομμάτι του εαυτού μου που πονάει πιο πολύ με κάνει να σηκωθώ από το κρεβάτι, χωρίς την ελπίδα σας δε θα μου είχε απομείνει τίποτα», γράφει και εξηγεί ότι η σκέψη του πόνου που μπορεί να νιώθουν οι αγαπημένοι της είναι η πηγή του δικού της πόνου, αλλά και παράλληλα η ελπίδα ότι θα τους ξαναδεί αποτελεί την πηγή της δύναμής της.

omhros_2.jpg
Καταλήγοντας παρακαλεί τους δικούς της να έχουν υπομονή και τους διαβεβαιώνει ότι θα παραμείνει δυνατή, καλώντας τους να μη φοβούνται για εκείνη, αλλά να προσεύχονται και με το θέλημα του Θεού θα είναι ξανά μαζί…

Δυστυχώς, εκείνη δεν είχε την ευκαιρία να συναντηθεί και πάλι με την οικογένεια της, καθώς έχασε την ζωή της ενώ βρισκόταν στα χέρια των τζιχαντιστών, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι πέθανε λόγω των βομβαρδισμών των μαχητικών της ιορδανικής αεροπορίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top