Tζιχαντιστές «χάκαραν» το twitter του Newsweek για να απειλήσουν την οικογένεια Ομπάμα

Έκαναν αναφορά στην τραγωδία του Charlie Hebdo

Tζιχαντιστές «χάκαραν» το twitter του Newsweek για να απειλήσουν την οικογένεια Ομπάμα

​Ο λογαριασμός του αμερικανικού περιοδικού Newsweek στο Twitter μπήκε στο στόχαστρο χάκερς, οι οποίοι πόσταραν απειλές εναντίον του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα και της οικογένειάς του. Τις απειλές υπέγραψαν τζιχαντιστές με τις φράσεις «ΚυβερνοΧαλιφάτο» και «Είμαι ΙΚ», στα γαλλικά (Je suis IS), σε μια σαφή αναφορά στο Ισλαμικό Κράτος και το μακελειό στο γαλλικό περιοδικό Charlie Hebdo.

Η ίδια ομάδα είχε αναλάβει την ευθύνη για την κυβερνοεπίθεση στους λογαριασμούς του Πενταγώνου σε ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης τον περασμένο μήνα.

ImageHandler.jpg

Σήμερα, έγραψαν «#ΚυβερνοΧαλιφάτο Ματωμένος Άγιος Βαλεντίνος και #Μισέλ Ομπάμα, σε παρακολουθούμε, εσένα, τα κορίτσια σου και τον άντρα σου».

Στον λογαριασμό αναρτήθηκε και ένα μήνυμα που απευθύνεται στις ΗΠΑ και απειλεί τη χώρα με αντίποινα για τις ενέργειες της στον μουσουλμανικό κόσμο.

«Ενώ οι ΗΠΑ και οι δορυφόροι της σκοτώνουν τους αδελφούς μας στη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν, εμείς καταστρέφουμε το εθνικό σας σύστημα ασφάλειας στον κυβερνοχώρο εκ των έσω».

tzix5.jpg
Καταλήγοντας απειλούν: «Δε θα σας δείξουμε έλεος, άπιστοι» και αναφέρονται σε ονόματα «θαρραλέων μουτζαχεντίν», αναρτώντας και μία φωτογραφία ενός άνδρα που φορά στρατιωτική στολή.

Λίγη ώρα αργότερα, οι διαχειριστές της σελίδας του περιοδικού κατάφεραν να επαναφέρουν τον λογαριασμό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top