Όσο ένας μέσος μισθός... η τιμή των προφυλακτικών στη Βενεζουέλα- 755 δολάρια το ένα κουτί

Ελλείψεις στα βασικά καταναλωτικά προϊόντα και είδη πρώτης ανάγκης

Ουρές σχηματίζουν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας έξω από τα καταστήματα, προκειμένου να αγοράσουν φάρμακα και είδη πρώτης ανάγκης, ενώ μέχρι και για προφυλακτικά… χρειάζεται να καταβάλλουν υπέρογκα ποσά.

Η τιμή του πετρελαίου, το οποίο εξάγουν, έχει σημειώσει πτ��ση κατά 60%, με αποτέλεσμα η οικονομία να ωθείται στο χείλος του γκρεμού και οι τιμές των βασικών καταναλωτικών προϊόντων να έχουν φτάσει πολύ ψηλά, αλλά και να υπάρχουν μεγάλες ελλείψεις.

«Η χώρα είναι σε τέτοια χάλια που πρέπει να περιμένουμε στην ουρά για να κάνουμε σεξ», λέει στο Bloomberg, ο 31χρονος διαφημιστής, Γιόναταν Μοντίγια.

Σε ιστοσελίδα δημοπρασιών, την οποία χρησιμοποιούν οι κάτοικοι της Βενεζουέλας για να αγοράσουν είδη που είναι σε έλλειψη, ένα πακέτο 36 προφυλακτικών κοστίζει 755 δολάρια (660 ευρώ) , σχεδόν όσο ο μέσος μισθός στη χώρα!

Να σημειώσουμε ότι η Βενεζουέλα έχει ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά στην μετάδοση του ιού HIV και στις εφηβικές εγκυμοσύνες στη Νότια Αμερική, ενώ η άμβλωση είναι παράνομη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top