Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας: «Δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε έναν λαό»

Στήριξη μέσω της συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών

Παρέμβαση Ομπάμα υπέρ της Ελλάδας: «Δεν μπορούμε να ξεζουμίζουμε έναν λαό»

​Ξεκάθαρη τη θέση της υπέρ της Ελλάδας και κατά της λιτότητας έκανε η Ουάσινγκτον με παρέμβαση του Προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα.

«Οι ΗΠΑ θα σταθούν αρωγός στην προσπάθεια της ελληνικής κυβέρνησης να ξεφύγει από την πολιτική της λιτότητας» δήλωσε ο Αμερικανός Πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα.

«Η στήριξη αυτή θα εκφραστεί και στην πράξη μέσω της συνεργασίας των Υπουργείων Οικονομικών των δύο χωρών» επεσήμανε ο Ομπάμα και τόνισε:

«Και η Ευρώπη πρέπει να ξεφύγει από αυτήν την πολιτική της λιτότητας, κάτι που έκαναν και οι ΗΠΑ, και να αναπτύξει μια ισχυρή αναπτυξιακή ατζέντα».

Ακόμη, ο Αμερικανός Πρόεδρος είπε: «Αυτό που είναι αλήθεια είναι ότι δεν μπορείς να συνεχίζεις να πιέζεις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση. Κάποια στιγμή πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη προκειμένου αυτές οι χώρες να μπορέσουν να αποπληρώσουν τα χρέη τους, να μειώσουν κάποια από τα ελλείμματά τους. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η ελληνική οικονομία βρισκόταν σε ανάγκη μεταρρυθμίσεων. Η συλλογή των φόρων στην Ελλάδα ήταν τραγική. Νομίζω ότι για να μπορέσει η Ελλάδα να γίνει ανταγωνιστική στην παγκόσμια αγορά έπρεπε να δρομολογηθούν μια σειρά από αλλαγές. Είναι πολύ δύσκολο όμως να γίνουν αυτές οι αλλαγές αν το επίπεδο διαβίωσης των πολιτών έχει πέσει κατά 25%».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top