Έκρηξη βόμβας σε δικαστήριο στην Ινδία: 2 νεκροί και 12 τραυματίες

Ένα από τα θύματα φέρεται ότι είναι η γυναίκα- καμικάζι που κουβαλούσε την βόμβα

Έκρηξη βόμβας σε δικαστήριο στην Ινδία: 2 νεκροί και 12 τραυματίες

​Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι δώδεκα τραυματίστηκαν, έπειτα από έκρηξη βόμβας σε δικαστήριο στο κρατίδιο Μπιχάρ στην ανατολική Ινδία. Ένα από τα θύματα φέρεται πως είναι η γυναίκα- καμικάζι που μετέφερε τη βόμβα σε σακούλα.

Το άλλο θύμα είναι μια γυναίκα αστυνομικός, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στο νοσοκομείο. Δώδεκα ακόμη άνθρωποι τραυματίστηκαν, εκ των οποίων οι τέσσερις σοβαρά.

Ο ειρηνοδίκης Ανίλ Κουμάρ ανέφερε πως η έκρηξη σημειώθηκε κοντά στο κελί που κρατούνται οι φυλακισμένοι πρωτού εμφανιστούν στο δικαστήριο. Δύο από τους κρατούμενους αποδράσαν μετά την έκρηξη, της οποίας στόχος φαίνεται πως ήταν να τους βοηθήσουν στην απόδραση.

«Πρόκειται για εγκληματικό περιστατικό και όχι για τρομοκρατικό χτύπημα. Αυτοί ήταν κοινοί εγκληματίες που κατηγορούνταν για φόνο και ληστεία», δήλωσε μέλος του κοινοβουλίου της περιοχής.

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε λίγες μόλις ημέρες πριν από τις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της Ημέρας της Δημοκρατίας και ενώ τα μέτρα ασφαλείας που έχουν ληφθεί στα περισσότερα κρατίδια είναι δρακόντεια. Στις εκδηλώσεις θα παραβρεθεί και ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Μπαράκ Ομπάμα.

Η αστυνομία διενεργεί έρευνα για το συμβάν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top