Ανοιχτός σε διάλογο με τους αντάρτες ο πρόεδρος της Υεμένης- Στήριξη ΗΠΑ

Κατέλαβαν την οικία του κι απήγαγαν τον προσωπάρχη του

Ανοιχτός σε διάλογο με τους αντάρτες ο πρόεδρος της Υεμένης- Στήριξη ΗΠΑ

​Η οικία του προέδρου της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, καταλήφθηκε από αντάρτες Χούτι, γεγονός που επιβεβαίωσε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι ΗΠΑ εξέφρασαν τη στήριξη τους στον πρόεδρο της Υεμένης, με την εκπρόσωπο τύπου, Τζένιφερ Ψάκι, να δηλώνει χαρακτηριστικά: «Ο Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι του οποίου η οικία καταλήφθηκε από αντάρτες Χούτι οι οποίοι παράλληλα έχουν υπό τον έλεγχο τους και το προεδρικό μέγαρο της Υεμένης έπειτα από μέρες μαχών, παραμένει ο νόμιμος ηγέτης της χώρας και οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι σε επαφή μαζί του».

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μάνσουρ Χάντι, είναι έτοιμος να κάνει δεκτά τα αιτήματα των ανταρτών Χούτι. Σε ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μετά τη συνάντησή του με τους ένοπλους αντάρτες, ανέφερε ότι το σχέδιο για την αναθεώρηση του Συντάγματος που προκάλεσε διαφωνίες ανάμεσα στον ίδιο και τους Χούτι είναι ανοιχτό σε τροποποιήσεις.

Ακόμη, τόνισε πως οι Χούτι συμφώνησαν να αποσύρουν τους μαχητές τους από τις περιοχές περιμετρικά του Προεδρικού Μεγάρου, καθώς επίσης να απελευθερώσουν τον προσωπάρχη του, τον οποίο έχουν απαγάγει.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top