«Πονοκέφαλος» στη Γαλλία για το πού θα ταφούν οι μακελάρηδες!

Αντιδρούν οι τοπικές Αρχές - πρώτη ανάρτηση: 17/1/2015, 00:38

«Πονοκέφαλος» στη Γαλλία για το πού θα ταφούν οι μακελάρηδες!

​Σε πρόβλημα για τις Αρχές εξελίσσεται το πού θα ταφούν οι τρεις δράστες των τρομοκρατικών επιθέσεων στο Παρίσι, καθώς δεν θέλουν οι τάφοι να μετατραπούν σε τόπο προσκυνήματος, ενώ κάποιοι φοβούνται τυχόν ταραχές!

Σύμφωνα με την γαλλική νομοθεσία, οι συγγενείς του νεκρού μπορούν να επιλέξουν εάν θα τον ενταφιάσουν στην πόλη όπου διέμενε, στην περιοχή όπου πέθανε ή όπου διατηρούν οικογενειακό τάφο. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι δήμαρχοι έχουν το δικαίωμα να αρ��ηθούν τον ενταφιασμό.

Ήδη, η χήρα του Σερίφ Κουασί, που αιματοκύλησε το «Charlie Hebdo», έχει ζητήσει να γίνει η ταφή στο Ζενβιλιέρ, στο προάστιο του Παρισιού όπου κατοικούσαν, ενώ εξέφρασε την επιθυμία να ταφεί εκεί και ο αδερφός του, Σαΐντ.

«Ο Δήμος δεν έχει άλλη νομική λύση παρά μόνο να επιτρέψει την ταφή του Σερίφ, όχι όμως και του Σαΐντ που έμενε στη Ρεμς», ήταν η απάντηση του δημάρχου Πατρίς Λεκλέρκ, ο οποίος έθεσε ως προϋπόθεση ο τάφος να είναι ανώνυμος για να μην γίνει «τόπος προσκυνήματος».

Την ίδια ώρα, ο δήμος της Ρεμς γνωστοποίησε ότι αρνείται να ενταφιαστεί στο τοπικό κοιμητήριο ο Σαΐντ Κουασί, γιατί φοβάται ότι θα υπάρξουν ταραχές. «Αρνούμαι να έχουμε στην κοινότητα έναν τάφο που θα χρησιμοποιηθεί ως τόπος συγκέντρωσης ή προσκυνήματος φανατικών, ή που θα υποκινεί το μίσος», εξήγησε ο δήμαρχος Αρνό Ρομπινέ. Με τα δεδομένα αυτά, δεν αποκλείεται ο Σαΐντ να ταφεί στο Νταμαρτέν, εκεί όπου πέθαναν τα δύο αδέρφια, ωστόσο, ο δήμος δεν έχει λάβει, μέχρι στιγμής, τέτοιο αίτημα.

Τέλος, οι συγγενείς του Αμεντί Κουλιμπαλί, που σκότωσε μία αστυνομικό και τέσσερις Εβραίους στο παντοπωλείο, ανέφεραν ότι δεν έχουν αποφασίσει τι θα κάνουν. Ο δήμος του Φοντενέ-ο-Ροζ όπου κατοικούσε ο Κουλιμπαλί έχει ήδη διαμηνύσει ότι στο τοπικό κοιμητήριο δεν υπάρχει ξεχωριστός χώρος για μουσουλμάνους.

Γαλλικά ΜΜΕ, πάντως, αναφέρουν ότι θα μπορούσε οι αδελφοί Κουασί να ταφούν στην Αλγερία, από όπου κατάγονταν οι γονείς τους, και ο Κουλιμπαλί στο Μάλι.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top