Στην σκιά της τρομοκρατίας:10.000 αστυνομικοί σε όλη την Γαλλία-την εγκαταλείπουν οι εβραίοι!

Προστατεύουν 717 σχολεία και τόπους λατρείας

Στην σκιά της τρομοκρατίας:10.000 αστυνομικοί σε όλη την Γαλλία-την εγκαταλείπουν οι εβραίοι!

​Στο πόδι βρίσκεται όλη η Γαλλία και ζει με τον φόβο της τρομοκρατίας μετά τις επιθέσεις στο Παρίσι.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Ζαν-Ιβ Λε Ντριάν, η χώρα θα κινητοποιήσει από αύριο, Τρίτη, το βράδυ 10.000 στρατιωτικούς για την ασφάλεια «ευαίσθητων σημείων της επικράτειας».

Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ «ζήτησε από τις ένοπλες δυνάμεις να συμμετάσχουν στην ασφάλεια ευαίσθητων σημείων της επικράτειας», δήλωσε ο Λε Ντριάν έπειτα από μια συνεδρίαση για την εσωτερική ασφάλεια που πραγματοποιήθηκε στο προεδρικό μέγαρο των Ηλυσίων, επικαλούμενος "το εύρος των απειλών" που εξακολουθεί να αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο υπουργός Άμυνας έκανε λόγο για μια «αληθινή εσωτερική επιχείρηση» και υπογράμμισε πως «είναι η πρώτη φορά που γίνεται μια τέτοιας έκτασης κινητοποίηση των δυνάμεών μας στην επικράτειά μας».

Η Γαλλία ενισχύει ήδη από σήμερα τις δυνάμεις ασφαλείας για το ενδεχόμενο νέων τρομοκρατικών επιθέσεων, αρχίζοντας από τα εβραϊκά σχολεία και τόπους λατρείας, την επομένη μιας ιστορικής ημέρας κατά την οποία σ��εδόν 4 εκατ. Γάλλοι διαδήλωσαν εναντίον της τρομοκρατίας.

Σχεδόν 5.000 αστυνομικοί και χωροφύλακες έχουν ήδη κινητοποιηθεί σήμερα για να προστατεύσουν τα 717 σχολεία και τόπους λατρείας εβραίων της Γαλλίας, ενώ "το ανθρωποκυνηγητό συνεχίζεται" για να βρεθεί τουλάχιστον ένας συνεργός των δραστών των επιθέσεων του Παρισιού, ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Οι εβραίοι εγκαταλείπουν την χώρα

Δεκαοκτώ μήνες πριν, η Γαλλία είχε περίπου 500.000 Γαλλοεβραίους και ήταν η μεγαλύτερη παρουσία εβραϊκού πληθυσμού στην Ε.Ε, όμως, οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο αριθμός αυτός θα φθάσει τις 400.000 μέσα σε λίγα χρόνια, σύμφωνα με τον Στίβεν Πόλαρντ, διευθυντή της βρετανικής έκδοσης της εβραικής "Jewish Chronicle".

«Όποιον Γαλλοεβραίο γνωρίζω, έχει ήδη φύγει από τη χώρα», δήλωσε ο διευθυντής της βρετανικής έκδοσης της «Jewish Chronicle», προσθέτοντας πως οι τρομοκρατικές επιθέσεις κατά εβραϊκών στόχων καλλιεργούν κλίμα πανικού και φόβου στην εβραϊκή κοινότητα της Γαλλίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top