Paris est Charlie: τα βλέμματα στραμμένα στο Παρίσι-Ηγέτες από όλο τον κόσμο στην πορεία!

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας

Paris est Charlie: τα βλέμματα στραμμένα στο Παρίσι-Ηγέτες από όλο τον κόσμο στην πορεία!

Πάνω από ένα εκατομμύριο πολίτες αναμένεται να πάρουν μέρος στη μεγάλη ειρηνική πορεία διαμαρτυρίας στην Πλατεία Δημοκρατίας στο Παρίσι στις 16:00 ώρα Ελλάδας, μετά τις δύο τρομοκρατικές επιθέσεις στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo και σε εβραϊκό παντοπωλείο!

Πολλοί είναι οι Γάλλοι πολίτες που θα ταξιδέψουν από γειτονικές χώρες και τα περίχωρα του Παρισιού, ενώ συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας.

Επικεφαλής θα τεθούν ξένοι ηγέτες που ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Γάλλου προέδρου όπως οι Ντέιβιντ Κάμερον, Άνγκελα Μέρκελ, Ματέο Ρέντσι, Μαριάνο Ραχόι, Αντώνης Σαμαράς, Αχμέτ Νταβούντογλου, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, ο Παλαιστίνιος πρόεδρος Μαχμούντ Αμπάς και το βασιλικό ζεύγος της Ιορδανίας.

Στην πορεία θα πάρει μέρος, μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Μανώλη Γλέζο.

Τη Ρωσία θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, την Ρουμανία ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις και την Ουκρανία ο πρόεδρος Πέτρο Ποροσένκο.

Επίσης ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ, ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς.

Στο Παρίσι θα βρίσκονται επίσης ηγέτες αφρικανικών χωρών όπως του Μαλί, του Νίγηρα και της Γκαμπόν, όπως και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μεχντί Τζομά.

Στην πορεία δεν θα παρευρεθεί ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα και την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο υπουργός Δικαιοσύνης, ενώ δεν προσκλήθηκε το ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λεπέν.

Arc-De-Triomphe-Charlie-01.jpg

Δρακόντεια θα είναι τα μέτρα ασφαλείας

Τα μέτρα ασφαλείας αναμένεται να είναι δρακόντεια, με περίπου 2.200 αστυνομικούς και ελεύθερους σκοπευτές να φρουρούν την διαδρομή της πορείας, η οποία θα είναι συνολικά τρία χιλιόμετρα, από την ιστορική πλατεία Place de la Republique στην Place de la Nation στα ανατολικά της πρωτεύουσας!

Ακόμα άλλοι 1.350 στρατιώτες θα προστατεύουν τα ευαίσθητου χαρακτήρα σημεία στο Παρίσι και τα προάστιά του, όπως είναι τα: κεντρικά γραφεία μέσων ενημέρωσης, χώρους λατρείας, θρησκευτικά σχολεία, δημόσια κτίρια και διπλωματικές αντιπροσωπείες στο πλαίσιο του σχεδίου αντιτρομοκρατικής προστασίας Vigipirate.

Επίσης 10 σταθμοί του μετρό θα παραμείνουν κλειστοί και θα απαγορεύεται η στάθμευση οχημάτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Η no 1 ΚΑΤΑΖΗΤΟΥΜΕΝΗ Χαγιάτ Μπουμεντιέν βρίσκεται πιθανότατα στην Συρία!

Μητέρα Κουλιμπαλί:Καταδίκασε τις επιθέσεις του γιου της-Φόβοι για τρομοκρατία σε άλλες χώρες

ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ:«Οι Κουασί ήταν ευγενικοί με μένα.Τους έκανα καφέ και περιποιήθηκα τα τραύματα τους»

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top