Το αίμα γιατρού που σώθηκε από τον Έμπολα θα χρησιμοποιηθεί για άλλους ασθενείς!

Δηλώνει έτοιμος να επιστρέψει στην «πρώτη γραμμή» της Σιέρρα Λεόνε για την καταπολέμηση του ιού

Το αίμα γιατρού που σώθηκε από τον Έμπολα θα χρησιμοποιηθεί για άλλους ασθενείς!

​Πλήρως θεραπεύθηκε ένας Ιταλός γιατρός που είχε προσβληθεί από τον ιό Έμπολα στη Σιέρα Λεόνε και έλαβε εξιτήριο από το νοσοκομείο της Ρώμης όπου νοσηλευόταν. Για τη θεραπεία του χρησιμοποιήθηκε πειραματικό φάρμακο το οποίο χορηγήθηκε πρώτη φορά σε ασθενή στην Ιταλία και πλάσμα από το αίμα ανθρώπων ��ου είχαν θεραπευτεί από την ασθένεια.

Να σημειωθεί ότι το αίμα του, θα χρησιμοποιηθεί για να δημιουργηθεί πλάσμα και να χορηγηθεί σε άλλους ασθενείς στη δυτική Αφρική.

«Θα δημιουργήσουμε από το αίμα του Φαμπρίτσιο Πουλβιρέντι το απαραίτητο πλάσμα», το οποίο θα περιέχει αντισώματα «και θα χρησιμοποιηθεί στην Αφρική για άλλους ασθενείς με Έμπολα», ανακοίνωσε ο επιστημονικός διευθυντής του νοσοκομείου Spallanzani Τζουζέπε Ιπόλιτο.

Ο 50χρονος γιατρός από τη Σικελία προσβλήθηκε από τον ιό Έμπολα στα τέλη Νοεμβρίου στη Σιέρα Λεόνε, όπου εργαζόταν για την ανθρωπιστική οργάνωση Emergency. Αφού διακομίστηκε στο νοσοκομείο Spallanzani της Ρώμης στις 25 Νοεμβρίου, η κατάσταση της υγείας του γιατρού επιδεινώθηκε και τις 5 Δεκεμβρίου μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κρούσμα Έμπολα στη Γλασκώβη

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top