ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ στη θάλασσα: Ακυβέρνητο πλοίο με 450 μετανάστες πλησιάζει στις ιταλικές ακτές

Το πλήρωμα τους εγκατέλειψε μέσα στην κακοκαιρία

ΝΕΟ ΘΡΙΛΕΡ στη θάλασσα: Ακυβέρνητο πλοίο με 450 μετανάστες πλησιάζει στις ιταλικές ακτές

​Ένα νέο θρίλερ εκτυλίσσεται στην Αδριατική, αφού εμπορικό πλοίο που μεταφέρει 450 μετανάστες πλέει ακυβέρνητο και πλησιάζει στις ιταλικές ακτές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου στη 01:00 τα ξημερώματα, το πλήρωμα του αεροσκάφους εγκατέλειψε το πλοίο, το οποίο από εκείνη τη στιγμή πλέει ακυβέρνητο, με τις μηχανές πιθανότατα εκτός λειτουργίας.

Στο πλοίο στάλθηκε ένα στρατιωτικό ελικόπτερο που μετέφερε ιατρική βοήθεια, ενώ μέλη του πληρώματος του ελικοπτέρου θα επιχειρήσουν να πάρουν τον έλεγχο του πλοίου.

«Λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, το πλοίο δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο μέσω του αέρα», ανέφερε ανακοίνωση του ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού.

Το πλοίο, με ονομασία Ezadeen, είναι ένα σκάφος 60 μέτρων με σημαία Σιέρα Λεόνε και σύμφωνα με πληροφορίες πριν τεθούν εκτός λειτουργίας οι μηχανές του, έπλεε με ταχύτητα 7 κόμβων (περίπου 13 χλμ/ώρα).

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους μετανάστες στο Ezadeen κατάφερε να βάλει σε λειτουργία τη ραδιοσυχνότητα του σκάφους, κι έτσι κατάφερε να ενημερώσει το ιταλικό Λιμενικό ότι το πλοίο είναι ακυβέρνητο.

Αμέσως ειδοποιήθηκε ισλανδικό περιπολικό σκάφος που έπλεε στην περιοχή ως μέρος της αποστολής της Frontex, προσέγγισε το Ezadeen, όμως οι κακές καιρικές συνθήκες δεν του επέτρεψαν να συνεχίσει με την διάσωση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top