Mόσχα υπέρ Β. Κορέας: «σκανδαλώδες το “Τhe Interview”»

Διχάζει η ταινία με θέμα την δολοφονία του Κιμ Γιονγ Ουν

Mόσχα υπέρ Β. Κορέας: «σκανδαλώδες το “Τhe Interview”»

​Στο πλευρό της Βορείου Κορέας τάχθηκε η Μόσχα, δηλώνοντας ότι κατανοεί την οργή της για την ταινία «The Interview», την οποία χαρακτήρισε «επιθετική και σκανδαλώδη».

Όπως σας έχουμε ενημερώσει, η κωμωδία, που πραγματεύεται ένα σενάριο συνωμοσίας της CIA με στόχο τη δολοφονία του ηγέτη της Βορείου Κορέας Κιμ Γιονγ Ουν, προβλήθηκε τελικά σε λιγοστές αίθουσες και μέσω Ίντερνετ, μετά από απειλές για επιθέσεις σε κινηματογράφους. Παράλληλα, έγινε πεδίο αντιπαράθεσης ΗΠΑ – Βορείου Κορέας, με την πρώτη να κατηγορεί την δεύτερη για την επίθεση χάκερς στην εταιρεία παραγωγής, «Sony Entertainment».

«Η ιδέα της ταινίας είναι τόσο επιθετική και σκανδαλώδης που η αντίδραση της Βορείου Κορέας είναι απόλυτα κατανοητή. Η Ρωσία εκφράζει την ανησυχία της για το ενδεχόμενο μίας νέας κλιμάκωσης των εντάσεων στις σχέσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Βόρειας Κορέας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, προσθέτοντας πως «οι αμερικανικές απειλές για εκδίκηση και οι εκκλήσεις που απηύθυναν οι ΗΠΑ σε άλλες χώρες να καταδικάσουν τη Βόρεια Κορέα μας φαίνονται απόλυτα αντιπαραγωγικές και επικίνδυνες και δεν θα προσφέρουν τίποτα παρά θα οξύνουν τις εντάσεις».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top