Βίντεο και φώτο: Άλλη μια δολοφονία μαύρου εφήβου από αστυνομικό-Κατέρρευσε η μητέρα του

Αθώωσαν κι άλλον αστυνομικό για το θάνατο μαύρου άνδρα

Βίντεο και φώτο: Άλλη μια δολοφονία μαύρου εφήβου από αστυνομικό-Κατέρρευσε η μητέρα του

​Άλλος ένας Αφροαμερικανός, ο 18χρονος Αντόνιο Μάρτιν, πυροβολήθηκε θανάσιμα από αστυνομικό και η είδηση έχει κατακλύσει τα social media. Το αιματηρό περιστατικό συνέβη έξω από ένα βενζινάδικο στην πόλη Μπέρκλεϊ του Μιζούρι.

martin-mother.jpg
Η μητέρα του Αντόνιο Μάρτιν καταρρέει όταν βλέπει το άψυχο κορμί του γιου της. Στον τόπο βρέθηκε και η κοπέλα του, η οποία έκλαιγε γοερά.

Σύμφωνα με αναφορές από αυτόπτες μάρτυρες, ο 18χρονος ήταν άοπλος, ενώ από τη μεριά της η αστυνομία υποστηρίζει πως ο νεαρός τράβηξε όπλο.

Ο Χεσούς Κρίστο, φίλος του 18χρονου, δήλωσε ότι αστυνομικοί τους σταμάτησαν για να τους κάνουν έλεγχο. "Ξαφνικά, ο αστυνομικός τράβηξε το όπλο του, σημάδεψε τον Αντόνιο και μας είπε να ξαπλώσουμε στο πάτωμα. Εγώ το έκανα αλλά ο Αντόνιο αρνήθηκε", είπε.

"Στη συνέχεια, ο αστυνομικός έκανε μερικά βήματα πίσω και είπε ξανά στον Αντόνιο να ξαπλώσει στο έδαφος και όταν δεν το έκανε, άρχισε να πυροβολεί. Όταν προσπάθησα να σηκωθώ για να βοηθήσω τον φίλο μου, άρχισε να μου φωνάζει να μείνω κάτω με το όπλο του συνεχώς προτεταμένο", πρόσθεσε.

Σημειώνεται πως τον περασμένο Αύγουστο στην πόλη Φέρκιουσον είχε δολοφονηθεί ο επίσης 18χρονος Μάικλ Μπράουν από τον αστυνομικό Ντάρεν Γουίλσον, ο οποίος τελικά αθωώθηκε από τις κατηγορίες.

Στο μεταξύ, ορκωτό δικαστήριο στο Χιούστον του Τέξας αποφάσισε να αθωώσει έναν ακόμη λευκό αστυνομικό, τον Γιουβεντίνο Κάστρο, ο οποίος τον Ιανουάριο πυροβόλησε και σκότωσε τον 26χρονο Τζόρνταν Μπέικερ επειδή θεώρησε ότι ήταν ύποπτος για κλοπή.

Όταν συνέβη το περιστατικό, ο Κάστρο ήταν εκτός υπηρεσίας και εργαζόταν ως security σε ένα εμπορικό κέντρο στο Χιούστον.

Η μητέρα του Μπέικερ δήλωσε σε τοπικά μέσα ενημέρωσης ότι ο Κάστρο υπέθεσε ότι ο γιος της ήταν ύποπτος επειδή φορούσε ένα μαύρο φούτερ με κουκούλα και επειδή ήταν μαύρος.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top