Παρέλυσε εννιά ώρες το ίντερνετ στη Βόρεια Κορέα-Φόβοι για αντίποινα των ΗΠΑ

Μετά την κυβερνοεπίθεση κατά της Sony

Παρέλυσε εννιά ώρες το ίντερνετ στη Βόρεια Κορέα-Φόβοι για αντίποινα των ΗΠΑ

​Εννέα ώρες χρειάστηκαν για να αποκατασταθεί η λειτουργία του Διαδικτύου στη Βόρειο Κορέα, μετά το μυστηριώδες και πρωτοφανές μπλακ άουτ -και μάλιστα σε μία συγκυρία κατηγοριών «κυβερνοπολέμου» από τις ΗΠΑ.

Τα αίτια της τεράστιας βλάβης παραμένουν άγνωστα αν και θεωρείται πιθανόν ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα να έκανε πράξη την υπόσχεσή του για αντίποινα μετά τη μαζική κυβερνοεπίθεση κατά της εταιρείας Sony, η οποία αποδόθηκε από το FBI στην Πιονγκγιάνγκ.

«Δεν θα εκπλαγώ εάν η βλάβη είναι το αποτέλεσμα επίθεσης», δήλωσε ο Νταγκ Μέιντορι, υπεύθυνος θεμάτων ίντερνετ στην Dyn Research.

Στο αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, η εκπρόσωπος Μαρί Χαρφ δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση να σχολιάσει τις πληροφορίες. «Η κυβέρνηση Ομπάμα εξετάζει σειρά μέτρων για να απαντήσει στην κυβερνοεπίθεση κατά της Sony. Ανάμεσα στις απαντήσεις, ορισμένες θα είναι ορατές, ορισμένες όχι», πρόσθεσε.

Η Ουάσινγκτον πάντως ανακοίνωσε χθες ότι η Βόρεια Κορέα θα πρέπει να παραδεχθεί την ευθύνη της και να αποζημιώσει τα στούντιο της Sony.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top