Τα αγαπημένα φαγητά των δικτατόρων Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν και Σαντάμ Χουσείν

Το βιβλίο που ρίχνει φως στις γαστριμαργικές προτιμήσεις τους

Τα αγαπημένα φαγητά των δικτατόρων Χίτλερ, Μουσολίνι, Στάλιν και Σαντάμ Χουσείν

​Αποκαλύψεις σχετικά με τα αγαπημένα φαγητά των μεγαλύτερων δικτατόρων στην ανθρώπινη ιστορία, έκανε το BBC. Το κανάλι, λοιπόν, επικαλούμενο βιβλίο των συγγραφέων Βικτόρια Κλαρκ και Μελίσα Σκοτ έριξε φως στις γαστριμαργικές προτιμήσεις των Χίτλερ, Στάλιν, Μουσολίνι, Τίτο κ.α.

Οι περισσότεροι μάλιστα από αυτούς είχαν και δοκιμαστές φαγητών μιας και φοβόντουσαν για την ζωή τους.

Οι δικτάτορες της Κεντρικής Αφρικής, της Ουγκάντα και της Γουινέας προτιμούσαν το... ανθρώπινο κρέας!!! Συγκεκριμένα, ο Ζαν Μπεντέλ Μποκάσα, δικτάτορας της της Κεντρικής Αφρικής, ο Ιντί Αμίν της Ουγκάντα και ο Φρανσίσκο Νγκέμα της Γουινέας τους άρεσε να τρώνε ανθρώπινη σάρκα.

χιτλερ.jpg
Ο Χίτλερ, επειδή φοβόταν πολύ για τη ζωή του, είχε μία στρατιά δοκιμαστών, η οποία αποτελούνταν μόνο από γυναίκες! Ενδεικτικό είναι ότι δεν έβαζε τίποτα στο στόμα του αν εκείνες δεν το είχαν δοκιμάσει. Στη συνέχεια περίμενε 45 λεπτά για να δει αν είχαν κάποια αντίδραση στον οργανισμό τους και μόνο τότε έτρωγε το φαγητό του. Ο ίδιος ήταν φανατικός χορτοφάγος και είχε θεσπίσει νόμους κατά της κακοποίησης των ζώων.

Ο δικτάτορας της Βόρειας Κορέας και παππούς του νυν ηγέτη της χώρας, Κιμ Ιλ Σουνγκ, έτρωγε καθημερινά ρύζι ενώ είχε δώσει εντολή για να λειτουργήσει ένα εργοστάσιο, το οποίο θα έφτιαχνε ρύζι μόνο για γι' αυτόν.

Ο Νικολάι Τσαουσέσκου της Ρουμανίας ήθελε να συνοδεύει πάντα το φαγητό του με φρέσκους χυμούς φρούτων, τους οποίους απολάμβανε μόνο με καλαμάκι. Μάλιστα, όπου πήγαινε κουβαλούσε το φαγητό του σε τάπερ για να είναι σίγουρος ότι δεν θα τον δηλητηριάσουν.

Από την άλλη, ο Τίτο της Γιουγκοσλαβίας προτιμούσε τα λιπαρά φαγητά. Το αγαπημένο του πιάτο ήταν οι φέτες χοιρινού λίπους.

σταλιν.jpg
Ο Στάλιν της Ρωσίας ήθελε να τρώει στη φύση. Για αυτό και η αγαπημένη του συνήθεια ήταν να κάνει πικνίκ ενώ, ο δικτάτορας της Κίνας Μάο Τσε Τουνγκ , ήταν μανιακός με το κρέας- το έτρωγε σε καθημερινή βάση. Την ίδια αδυναμία είχε και ο Μουσολίνι της Ιταλίας που δήλωνε φανατικός κρεατοφάγος.

Ο Αντόνιο Σαλαζάαρ της Πορτογαλίας δεν μπορούσε να αντισταθεί στις σαρδέλες που του θύμιζαν τα παιδικά του χρόνια, ενώ, ο Σαντάμ Χουσείν του Ιράκ, ήταν λαίμαργος. Δεν είχε ιδιαίτερες προτιμήσεις στο φαγητό καθώς τα έτρωγε όλα.

σανταμ χουσειν.jpg
Το ίδιο λαίμαργος ήταν και ο Μουαμάρ Καντάφι της Λιβύης, ο οποίος σηκωνόταν από το τραπέζι μόνο όταν είχε φάει και την τελευταία μπουκιά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top