Πρωθυπουργός της Ουκρανίας ΞΑΝΑ ο Αρσένι Γιατσένιουκ!

Οι 341 εκ των 450 βουλευτών τον ψήφισαν

Πρωθυπουργός της Ουκρανίας ΞΑΝΑ ο Αρσένι Γιατσένιουκ!

Επανεκλέχθηκε πρωθυπουργός της Ουκρανίας, ο Αρσένι Γιατσένιουκ από το νέο κοινοβούλιο της χώρας.

Ο πρόεδρος της χώρας Πέτρο Ποροσένκο και ο κυβερνητικός συνασπισμός υποστήριξαν την υποψηφιότητά του για τη θέση αυτή. Συνολικά 341 βουλευτές εκ των 450 υπερψήφισαν την υποψηφιότητα του Αρσένι Γιατσένιουκ προκειμένου να παραμείνει επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης.

Τη θέση αυτή την είχε αναλάβει έπειτα από την ανατροπή του πρώην προέδρου Βίκτορ Γιανουκόβιτς τον περασμένο Φεβρουάριο.

«Έχουμε επωμιστεί ένα ιστορικό καθήκον, εκείνο της προστασίας του κράτους μας και της υπεράσπισης της ανεξαρτησίας μας (...) Η εισβολή του ρωσικού στρατού δεν είναι τίποτα άλλο από μια απόπειρα εναντίον της εδαφικής μας ακεραιότητας και της ανεξαρτησίας μας, μία απόπειρα να καταστρέψουν την Ουκρανία» είπε ο ίδιος πριν την ψηφοφορία.

Πρόεδρος της Βουλής εκλέχθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της ουκρανικής κυβέρνησης, Βολοντίμιρ Γκρόισμαν.

Βάσει της ουκρανικής νομοθεσίας, ο πρόεδρος της βουλής είναι ο πρώτος που αντικαθιστά τον επικεφαλής του κράτους, στην περίπτωση που ο πρόεδρος δε δύναται να εκπληρώσει τα καθήκοντά του.

Στο νέο ουκρανικό κοινοβούλιο επικρατούν τα φιλοδυτικά κόμματα για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας, με την πρώτη του συνεδρίαση να γίνεται σε μια φάση ��ε τη χώρα να είναι αντιμέτωπη με τις ένοπλες συγκρούσεις στις ανατολικές περιοχές και σε μία βαθιά οικονομική κρίση.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top