Ο Σόκρατες απορρίπτει τις «παράλογες» κατηγορίες για διαφθορά

Η σύλληψή του προκάλεσε σοκ

​Ο πρώην πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Ζοζέ Σόκρατες, ο οποίος συνελήφθη την περασμένη εβδομάδα καθώς τον βαρύνουν υποψίες για διαφθορά και φορολογική απάτη, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι ανυπόστατες και ότι η κράτησή του αποτελεί μια «ταπείνωση που δεν απαιτείτο από τις περιστάσεις».

Η σύλληψη του Σόκρατες την περασμένη Παρασκευή προκάλεσε σοκ στην Πορτογαλία.

Ορισμένοι αναλυτές θεωρούν ότι η απαγγελία κατηγοριών σε βάρος του ενδέχεται να πλήξει τις ελπίδες του Σοσιαλιστικού Κόμματος (αξιωματική αντιπολίτευση), στο οποίο ανήκει, να κερδίσει τις βουλευτικές εκλογές της επόμενης χρονιάς.

Η σύλληψή του είναι η πρώτη ενός πρώην πρωθυπουργού μετά την επάνοδο της χώρας στη δημοκρατία και ακολουθεί άλλες βαρύνουσες υποθέσεις που αναφέρθηκαν φέτος, καθώς οι εισαγγελείς και οι δικαστικοί επιταχύνουν τις διαδικασίες δίωξης προσώπων για διαφθορά σε μια χώρα όπου το δικαστικό σύστημα έχει κατηγορηθεί επανειλημμένα ότι δρα με αργόσυρτους ρυθμούς.

Σε μια επιστολή του η οποία εστάλη από τον δικηγόρο του στην εφημερίδα Publico και τον ραδιοφωνικό σταθμό TSF, ο Σόκρατες τόνισε ότι «στο πλαίσιο της νόμιμης υπεράσπισής μου, θα αντικρούσω τα ψεύδη που ελέχθησαν σε βάρος μου και αυτοί που το ξεκίνησαν αυτό θα κληθούν να λογοδοτήσουν» στη δικαιοσύνη.

«Η κράτηση και η ανάκρισή μου αποτέλεσαν κατάχρηση... Οι κατηγορίες σε βάρος μου είναι παράλογες, άδικες και ανυπόστατες, η απόφαση να προφυλακιστώ είναι αδικαιολόγητη και συνιστά μια ταπείνωση που δεν απαιτείτο από τις περιστάσεις».

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top