Εξοργιστική η απάντηση του αστυνομικού Ουίλσον: «Ένιωσα σαν 5χρονο μπροστά στον Χαλκ Χόγκαν»

ΑΥΤΗ είναι η αποκλειστική συνέντευξη του στο ABC

Εξοργιστική η απάντηση του αστυνομικού Ουίλσον: «Ένιωσα σαν 5χρονο μπροστά στον Χαλκ Χόγκαν»

Μετά την αθώωση του για την εν ψυχρώ δολοφονία του 18χρονου Αφροαμερικανού Μάικλ Μπράουν, η οποία έχει προκαλέσει σάλο αντιδράσεων στο Μιζούρι των ΗΠΑ, ο αστυνομικός Ντάρεν Ουίλσον, μίλησε σε αποκλειστική συνέντευξη του στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC και στον Τζορτζ Στεφανόπουλο, όπως σας γράψαμε χθες στο star.gr.

O ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι λυπάται για το θάνατο του 18χρονου, αλλά η συνείδησή του είναι καθαρή.

«Ένιωσα σαν πεντάχρονο μπροστά στον Χαλκ Χόγκαν (τον αθλητή του κατς)» είπε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ένιωσε να απειλείται η ζωή του.

«Πυροβόλησα μερικές φορές και μετά σταμάτησα. Του φώναξα "σταμάτα και πέσε στο έδαφος", δίνοντάς του την ευκαιρία να σταματήσει, ωστόσο αγνόησε την εντολή μου» περιέγραψε ο ίδιος, επισημαίνοντας ότι τις 3 τελευταίες φορές πυροβόλησε εντός τριών μέτρων από τον Μπράουν, καθώς αυτός συνέχιζε να τον πλησιάζει απειλητικά.

Νωρίτερα ο Μπράουν είχε κλέψει ένα κουτί πούρα από ένα παντοπωλείο, λίγα λεπτά προτού τον σταματήσει ο Ουίλσον. Ο Μπράουν φέρεται να πλησίασε το ανοικτό παράθυρο του περιπολικού και να προσπάθησε να πάρει το όπλο του αστυνομικού, ενόσω αυτός ήταν μέσα. Το όπλο του Ουίλσον εκπυρσοκρότησε δύο φορές. Στη συνέχεια ο Μπράουν απομακρύνθηκε από το όχημα και ο Ουίλσον άρχισε να τον καταδιώκει με τα πόδια. Τότε ο Μπράουν γύρισε και άρχισε να τρέχει προς το μέρος του Ουίλσον, ο οποίος πυροβόλησε 10 φορές.

Ο αστυνομικός, ο οποίος κρίθηκε αθώος για το θάνατο του Μπράουν, δήλωσε πως έκανε απλά τη δουλειά του και πως θα είχε αντιδράσει με τον ίδιο τρόπο αν ο Μπράουν ήταν λευκός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top