Ιταλία: 12 παιδιάτροι δωροδοκούνταν για να προωθούν χρήση γάλακτος-σκόνη αντί μητρικού!

Τέθηκαν σε κατ’ οίκον περιορισμό

Ιταλία: 12 παιδιάτροι δωροδοκούνταν για να προωθούν χρήση γάλακτος-σκόνη αντί μητρικού!

​Δώδεκα παιδίατρους έθεσε την Παρασκευή σε κατ’ οίκον περιορισμό η ιταλική αστυνομία, καθώς φέρονται να δωροδοκούνταν από φαρμακευτικές εταιρείες για να προωθούν το γάλα-σκόνη τους αντί του θηλασμού.

Η αστυνομία ερευνά «μια κοινή και διαδεδομένη πρακτική» κατά την οποία παιδίατροι «συνταγογραφούν γάλα-σκόνη για νεογέννητα μωρά με αντάλλαγμα πολυτελή δώρα και ακριβές διακοπές», αναφέρει ανακοίνωση.

Δύο από τους γιατρούς είναι επικεφαλής των παιδιατρικών τμημάτων νοσοκομείων, πρόσθετε η ανακοίνωση. Παράλληλα πέντε εμπορικοί αντιπρόσωποι τριών διαφορετικών εταιρειών και ένα στέλεχος τέθηκαν επίσης σε κατ’ οίκον περιορισμό, σημείωσε η αστυνομία.

Οι εμπορικοί αντιπρόσωποι «επικοινωνούσαν με τους παιδίατρους για να τους παροτρύνουν να συνταγογραφήσουν γάλα-σκόνη σε νεογέννητα μωρά, δρώντας αντίθετα στην ομόφωνη άποψη των επιστημόνων για την ανάγκη να προωθείται η χρήση του μητρικού γάλακτος», επεσήμανε η ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον αστυνομικό Τζενάρο Ρικάρντι, οι εμπορικοί αντιπρόσωποι προσέφεραν δώρα αξίας «εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ» στους γιατρούς που εργάζονταν σε δημόσια νοσοκομεία, αν αυξάνονταν οι πωλήσεις του γάλακτος-σκόνη που προωθούσαν.

Τα δώρα περιελάμβαναν iPhones, υπολογιστές Apple, κλιματιστικά, τηλεοράσεις, ταξίδια στην Ινδία, το Παρίσι, τις ΗΠΑ, το Λονδίνο και την Κωνσταντινούπολη και πολυτελείς κρουαζιέρες, πρόσθεσε ο Ρικάρντι.

«Δεν υπάρχουν λόγια για να χαρακτηρίσουν τη σοβαρότητα των ενεργειών αυτών», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η υπουργός Υγείας της Ιταλίας Μπεατρίς Λορεντσίν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top