Ανεξέλεγκτοι: Οι Τζιχαντιστές θέλουν να «κόψουν» δικό τους νόμισμα

Σκοπός τους είναι να επαναφέρουν το χρυσό δηνάριο

Ανεξέλεγκτοι: Οι Τζιχαντιστές θέλουν να «κόψουν» δικό τους νόμισμα

​Οι Τζιχαντιστές φαίνεται πως είναι ασταμάτητοι… καθώς σε μια προσπάθεια τους να κυριαρχήσουν σε Συρία και Ιράκ, αποφάσισαν να «κόψουν» το δικό τους νόμισμα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα ξένα μέσα οι πολεμιστές του Ισλαμικού κράτους, έχουν σκοπό στις περιοχές που έχουν καταλάβει να αντικαταστήσουν το νόμισμα που υπάρχει με χρυσά και ασημένια δηνάρια.

F0C9052AE67EBD7E11785677C7F13ED8.jpg

Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι, οι οποίοι υποστηρίζουν ότι δεν θα μείνουν μόνο στα δηνάρια, αλλά θα κυκλοφορήσουν και δικό τους χαρτονόμισμα. Κάτι που φέρεται να ανακοινώθηκε και σε τζαμιά της Μοσούλης αλλά και σε περιοχές του Ιράκ.

Πάντως η επιλογή του δηναρίου μόνο τυχαία δεν είναι… καθώς το συγκεκριμένο νόμισμα το οποίο χρησιμοποιούνταν κατά τον 7ο αιώνα, φέρει επιγραφές όπως: «Δεν υπάρχει θεός, μόνο ο Αλλάχ» και «Ο Μωάμεθ είναι ο προφήτης του Αλλάχ που εστάλη από τον Αλλάχ για να καθοδηγήσει στην θρησκεία της αλήθειας και να τη δείξει σε ολόκληρο τον κόσμο».

tzixa2.jpg
Και όλα αυτά ενώ υπάρχουν πληροφορίες οι οποίες αναφέρουν ότι οι Τζιχαντιστές έχουν καθημερινά έσοδα, τα οποία αγγίζουν το υπέρογκο ποσό των δύο δισεκατομμυρίων δολαρίων μόνο από πωλήσεις πετρελαίου στη μαύρη αγορά.

tzixa1.jpg

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top