Σοβαρά ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στην Πολωνία μεταξύ εθνικιστών και αστυνομίας!

Άναψαν τα αίματα σε διαδήλωση με αφορμή τη μέρα ανεξαρτησίας της χώρας

Σοβαρά ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ στην Πολωνία μεταξύ εθνικιστών και αστυνομίας!

Συγκρούσεις και σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν σήμερα στη Βαρσοβία, μεταξύ εκατοντάδων κουκουλοφόρων, που φέρονται ως μέλη εθνικιστικών οργανώσεων και της αστυνομίας.

Σε διαδήλωση της εθνικιστικής δεξιάς που έγινε με αφορμή την επέτειο για την ανεξαρτησία της Πολωνίας, (11 Νοεμβρίου 1918), οι ταραξίες βγήκαν από το κυρίως σώμα της πορείας και άρχισαν να επιτίθενται στους αστυνομικούς με φωτοβολίδες, βόμβες μολότοφ και κομμάτια από τις πλάκες του πεζοδρομίου.

newego_LARGE_t_1101_54272240.jpg
Από την πλευρά τους οι αστυνομικοί χρησιμοποίησαν δακρυγόνα, νερό υπό πίεση, ενώ έριξαν στον αέρα και πλαστικές σφαίρες για να αποκρούσουν τους αρκετές εκατοντάδες κουκουλοφόρους.

Τουλάχιστον ένας αστυνομικός τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο με ασθενοφόρο. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας, Μάριους Σοκολόφσκι, έχουν συλληφθεί περίπου 200 άνθρωποι.

Οι διαδηλωτές στην αρχή της πορείας φώναζαν συνθήματα κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενώ μια από τις ομάδες προέβη σε ναζιστικούς χαιρετισμούς, προκαλώντας ωστόσο την άμεση παρέμβασ�� των υπόλοιπων ομάδων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top