Nα ενταθεί το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών πιέζει ο ΟΗΕ

Δίχως τέλος οι μάχες στο Κομπάνι

Nα ενταθεί το μέτωπο κατά των τζιχαντιστών πιέζει ο ΟΗΕ

​Πιέσεις ώστε να ενισχυθεί ενταθεί η επιχείρηση της συμμαχίας κατά του Ισλαμικού Κράτους, ώστε να ηττηθεί -όπως τονίζει- «η μισαλλοδοξία, η βία και το μίσος», ασκεί το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ. Την ίδια ώρα, οι μάχες στο Κομπάνι συνεχίζονται.

Σε ανακοίνωσή του, το Συμβούλιο Ασφαλείας αναφέρει ότι η διεθνής κοινότητα καλείται «σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, να ενισχύσει περαιτέρω και να επεκτείνει την υποστήριξη προς την κυβέρνηση του Ιράκ, για την καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και των ένοπλων ομάδων που συνδέονται με αυτό».

Η διεθνής κοινότητα ανησυχεί ιδιαίτερα μετά τις πληροφορίες των μυστικών υπηρεσιών ότι Ιρακινοί πιλότοι που έχουν ενταχθεί στις τάξεις της ISIS εκπαιδεύουν τους τζιχαντιστές ώστε να καταφέρουν να πετάξουν τουλάχιστον τρία μαχητικά αεροσκάφη που έχουν καταλάβει από το στρατό του Μπασάρ αλ Άσαντ στη Συρία. Αν κάτι τέτοιο επιβεβαιωθεί, θα είναι η πρώτη φορά που η ISIS θα απειλεί και από αέρος.

Στο μεταξύ, η επιχείρηση των τζιχαντιστών στο Κομπάνι συνεχίζεται. Όπως αναφέρει το Συριακό Παρατηρητήριο, μετά από περίπου ένα μήνα συγκρούσεων, η ISIS ελέγχει το 50% της πόλης, γεγονός που θα μπορούσε να τους εξασφαλίσει τον έλεγχο μιας ολόκληρης λωρίδας εδάφους στα σύνορα Συρίας - Τουρκίας.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top