Έκαψαν ζωντανούς επτά ανθρώπους επειδή τους πέρασαν για μάγους!

Μεσαίωνας στην Τανζανία-Ομάδα χωρικών έσπειρε τον θάνατο!

Έκαψαν ζωντανούς επτά ανθρώπους επειδή τους πέρασαν για μάγους!

​Ένα φρικτό περιστατικό σημειώθηκε στην Τανζανία, όπου ομάδα χωρικών πήρε το «νόμο» στα χέρια της, πυρπόλησε 20 σπίτια και έκαψε ζωντανούς επτά ανθρώπους, με την κατηγορία ότι ήταν μάγοι!

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της χώρας, τα επεισόδια έλαβαν χώρα το βράδυ της Δευτέρας, στο απομονωμένο χωριό Μουρουφούτι της επαρχίας Κιγκόμα, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Μπουρούντι, περίπου 1.200 χιλιόμετρα δυτικά της πρωτεύουσας Νταρ ες Σαλάμ.

Τα θύματα δέχτηκαν επίθεση και στη συνέχεια βρήκαν φρικτό θάνατο από την ομάδα των χωρικών, εκ των οποίων έχουν συλληφθεί 23 άτομα, μεταξύ αυτών φύλαρχοι και ένας μάγος-θεραπευτής.

Τα πέντε θύματα ήταν άνω των 60 ετών και τα δύο άλλα περίπου 40 και 50 ετών.

Όσο για τις μαρτυρίες; Σοκάρουν.

Μιλώντας στην εφημερίδα Μουανάντσι, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Γιοσεφάτ Τζον, περιγράφει το περιστατικό, λέγοντας πως έφυγε από το χωριό όταν ξεκίνησε τις επιθέσεις η ομάδα των χωρικών:

«Όταν επέστρεψα την επομένη το πρωί βρήκα το πτώμα της μητέρας μου απανθρακωμένο περίπου 10 μέτρα από το σπίτι μας και αυτό του πατέρα μου, επίσης απανθρακωμένο, στο εσωτερικό του σπιτιού».

Όπως αναφέρει η εφημερίδα, τα θύματα είχαν στοχοποιηθεί από έναν μάγο-θεραπευτή που είχε φτάσει πρόσφατα στο χωριό.

Πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που ανάλογο περιστατικό αγριότητας λαμβάνει χώρα στην Τανζανία, η οποία παρά το γεγονός ότι βρισκόμαστε στο 2014, φαίνεται πως ζει ακόμα στον Μεσαίωνα.

Το 2012 μια μη κυβερνητική οργάνωση της Τανζανίας, το Κέντρο νομικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων, είχε εκτιμήσει ότι περίπου 3.000 άνθρωποι που είχαν κατηγορηθεί για μαγεία, κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες, είχαν λιντσαριστεί από το 2005 ως το 2011 στη χώρα.

«Κατά μέσο όρο 500 άνθρωποι ώριμης ηλικίας, και κυρίως ηλικιωμένες γυναίκες τα μάτια των οποίων έχουν κοκκινίσει, σκοτώνονται κάθε χρόνο στην Τανζανία καθώς πιστεύεται ότι είναι μάγοι», ανέφερε σε έκθεσή της η ΜΚΟ.

Η οργάνωση εξήγησε ότι βάσει των λαϊκών δοξασιών τα κόκκινα μάτια είναι σημάδι μαγείας, ενώ στην πραγματικότητα το φαινόμενο οφείλεται κυρίως σε έναν ερεθισμό των ματιών των γυναικών που μαγειρεύουν χρησιμοποιώντας κοπριά αγελάδων ως καύσιμο.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top