ΝΕΚΡΟΙ 12 άνθρωποι στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το Κομπανί στην Τουρκία

Η κουρδική πόλη θα καταληφθεί από τους τζιχαντιστές- Η Άγκυρα δεν επεμβαίνει στρατιωτικά

ΝΕΚΡΟΙ 12 άνθρωποι στις διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το Κομπανί στην Τουρκία

​Τουλάχιστον 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας Κούρδων στην Τουρκία, κατά της κατάληψης της κουρδικής πόλης, Κομπανί, από τους τζιχαντιστές.

1412714867119_wps_32_A_public_bus_burned_by_Ku.jpg
Τα τούρκικα μέσα αναφέρουν πως πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν στο Ντιγιάρμπακιρ, το οποίο θεωρείται η κουρδική «πρωτεύουσα» της Τουρκίας, ενώ νεκροί αναφέρθηκαν επίσης στις πόλεις Μαρντίν, Σιίρτ, Μπατμάν και Μους της νοτιο-ανατολικής Τουρκίας. Επεισόδια έγιναν ακόμη στην Κωνσταντινούπολη, στην Άγκυρα, στο παραθαλάσσιο θέρετρο της Αττάλειας και τις πόλεις Μερσίνα και Άδανα.

1412714861413_wps_31_Police_used_tear_gas_and_.jpg

Παράλληλα, δεκάδες είναι οι τραυματίες από τις συγκρούσεις των διαδηλωτών με τις δυνάμεις ασφαλείας, ενώ πολλές είναι και οι ζημιές και οι καταστροφές σε δημόσια κτίρια, αυτοκίνητα, καταστήματα και τράπεζες.

1412715004310_wps_34_Smokes_rises_from_the_Gaz.jpg
Οι κινητοποιήσεις έγιναν έπειτα από έκκληση του κύριου κουρδικού πολιτικού κόμματος στην Τουρκία, του Δημοκρατικού Λαϊκού Κόμματος (HDP) και χιλιάδες άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους σε όλη τη χώρα, διαμαρτυρόμενοι για την άρνηση της Άγκυρας να επέμβει στρατιωτικά για να σώσει την πόλη Κομπάνι, η οποία είναι ένα βήμα πριν πέσει στα χέρια του Ισλαμικού Χαλιφάτου.

1412715053304_wps_36_Protesters_clash_with_rio.jpg
Οι τουρκικές αρχές επέβαλαν απαγόρευση της κυκλοφορίας στο Ντιγιαρμπακίρ και σε αρκετές περιοχές στο Μαρντίν και στο Βαν όπου έχει επέμβει ο στρατός.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top