Καμπανάκι από νομπελίστες: «Τρώμε» μιάμιση γη κάθε χρόνο!

«Καταναλώνουμε 50% περισσότερους φυσικούς πόρους απ’ όσους αναπληρώνονται»

Καμπανάκι από νομπελίστες: «Τρώμε» μιάμιση γη κάθε χρόνο!
Τον κώδωνα του κινδύνου για την κατάσταση της Γης απευθύνοντας έκκληση για να υπάρξει μια επανάσταση στις ανθρώπινες συμπεριφορές. κρούουν πολλοί νομπελίστες επωφελούμενοι της εβδομάδας της ανακοίνωσης των διάσημων βραβείων.

«Η κατάσταση είναι καταστροφική», υπογραμμίζει ο Πίτερ Ντόχερτι, ένας από τους τιμηθέντες το 1996 με το Νόμπελ Ιατρικής, ο οποίος θα συμμετάσχει στην τετραήμερη διάσκεψη στο Χονγκ Κονγκ, η οποία είναι αφιερωμένη στην κατάσταση του πλανήτη.

«Άνοδος της θερμοκρασίας του κλίματος, κατ��στροφή των δασών, υποβάθμιση των εδαφών και των υδάτινων φυσικών πόρων, οξίνιση των ωκεανών, χημικές μολύνσεις, ασθένειες που συνδέονται με το περιβάλλον: ο κατάλογος των πληγών του πλανήτη είναι μακρύς και δεν σταματάει να μεγαλώνει» προσθέτει ο ίδιος, εξηγώντας πως «πρέπει πλέον να σταθμίζουν όλες τις δράσεις τους οι οι καταναλωτές, οι επιχειρήσεις και οι πολιτικοί».

Στο Χονγκ Κονγκ, οι νομπελίστες θα εξετάσουν την πρόκληση που συνιστά η ενδεχόμενη άνοδος της θερμοκρασίας κατά 4 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή το διπλάσιο του ορίου των 2 βαθμών που έχει θέσει η διεθνής κοινότητα. Πίσω από τις ανησυχίες τους, βρίσκεται η διαπίστωση, η οποία δεν παύει να επιβεβαιώνεται και με αριθμητικά στοιχεία, πως η ανθρωπότητα ζει πάνω από τα μέσα τα οποία διαθέτει.

Η έκθεση Ζωντανός Πλανήτης 2014 του Παγκόσμου Ταμείου για τη Φύση (WWF) που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη υπενθυμίζει πως σήμερα ο άνθρωπος καταβροχθίζει κάθε χρόνο μιάμιση Γη. Με άλλα λόγια, καταναλώνουμε 50% περισσότερους φυσικούς πόρους

«Η κατανάλωση των φυσικών πόρων εκ μέρους μας αυξάνεται με εκθετικό τρόπο για να εξυπηρετηθούν οι 9 δισ. άνθρωποι που θα βρίσκονται στη Γη ως το 2050 και οι οποίοι θέλουν να ζήσουν τη ζωή που ζούμε στη Δύση» υπογραμμίζει ο αυστραλοαμερικανός φυσικός Μπράιν Σμιτ.

«Είμαστε έτοιμοι να προκαλέσουμε περισσότερες ζημιές στη διάρκεια των 35 επόμενων ετών απ' όσες στη διάρκεια των 1.000 προηγουμένων;» αναρωτιέται ο Σμιτ. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top