Μπλοκαρισμένο το Instagram στην Κίνα μετά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας

Φαίνεται να μπλοκάρονται... οι αναρτήσεις με συγκεκριμένες φράσεις- κλειδιά

Μπλοκαρισμένο το Instagram στην Κίνα μετά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας

​Αναφορές γίνονται για μπλοκαρισμένη πρόσβαση στο Instagram στην Κίνα, μετά τις διαδηλώσεις υπέρ της δημοκρατίας στο Χονγκ Κονγκ.

Ακόμη, φωτογραφίες οι οποίες αναρτώνται στο Weibo (κινεζικό εργαλείο κοινωνικής δικτύωσης αντίστοιχο του Twitter) φαίνονται να «αποκρύπτονται» εάν συνοδεύονται από κάποιες λέξεις- κλειδιά, σύμφωνα με το BBC. Συγκεκριμένα, οι αναζητήσεις για φράσεις όπως «Occupy Central» και «Hong Kong students» φαίνονται να μπλοκάρονται, γεγονός που διερευνάται από την εταιρία του Ιnstagram.
«H απόφαση μπλοκαρίσματος του Instagram…πάει την προσπάθεια ελέγχου των επικοινωνιών σχετικά με τις διαδηλώσεις στο Χονγκ Κονγκ ένα βήμα πιο πέρα, αποκαλύπτοντας τους φόβους του Πεκίνου ότι κάποιοι στην κινεζική ενδοχώρα ίσως να εμπνευστούν από τους ακτιβιστές στο Χονγκ Κονγκ» είπε η Σίλια Χάτον, ανταποκρίτρια του BBC στο Πεκίνο.
Οι υπηρεσίες παρακολούθησης διαδικτυακής δραστηριότητας blockedinchina.net και greatfire.org υποδεικνύουν και οι δύο ότι στην ενδοχώρα δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στο Instagram, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι το Χονγκ Κονγκ έχει αποκοπεί, καθώς οι παρευρισκόμενοι συνέχιζαν να ανεβάζουν εικόνες από τις διαδηλώσεις.
Πάντως και οι δημοσιογράφοι των New York Times που βρίσκονται στο Χονγκ Κονγκ επιβεβαίωσαν τα περί μπλοκαρίσματος της δημοφιλούς υπηρεσίας στην Κίνα.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top