Άρθρο σε “Al Jazeera”: «Η Ελλάδα είναι το προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη»

"Η ΕΛ.ΑΣ κάνει τα στραβά μάτια στις διώξεις κατά μεταναστών"

Άρθρο σε “Al Jazeera”: «Η Ελλάδα είναι το προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη»

​Ένα άρθρο του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, Ζαν Φίλιπ Ντεντιέ, στην αμερικάνικη έκδοση του site του “Al Jazeera” «καίει» τη χώρα μας, χαρακτηρίζοντας την «το προπύργιο του ρατσισμού στην Ευρώπη», και μάλιστα υπό την ανοχή αλλά και ενθάρρυνση του ελληνικού κράτους.

Στο κείμενο γίνεται αναφορά σε περιστατικά βίας κατά μεταναστών. Συγκεκριμένα σε ένα που έγινε στην Αθήνα, όπου άγνωστοι άνδρες επιτέθηκαν σε Πακιστανό σπάζοντας του το σαγόνι και στέλνοντας τον στο νοσοκομείο και σε ένα ακόμη στον Πειραιά, όπου άνδρες μαχαίρωσαν έναν Ιρανό. Ο καθηγητής αναφέρει ότι παρότι τα μέλη της Χρυσής Αυγής είναι υπεύθυνα σε μεγάλο βαθμό για τέτοιου είδους βία κατά των μεταναστών, ωστόσο οι πολιτικοί ηγέτες της χώρας, οι νόμοι και το δικαστικό σύστημα έχουν αποτύχει να αντιμετωπίσουν το κύμα του ρατσισμού!

Ακόμη, μέσα από μαρτυρίες προσφύγων αναφέρεται πως η Ελληνική Αστυνομία κάνει τα στραβά μάτια στις διώξεις κατά μεταναστών.

Τέλος, ο καθηγητής αναφέρει πως η Ελλάδα δεν είναι η μοναδική χώρα, μέλος της ΕΕ που αντιμετωπίζει την άνοδο ακροδεξιών και αντιμεταναστευτικών ομάδων, όμως, η βαθιά οικονομική ��ρίση, η έντονη φτώχεια, η υψηλή ανεργία και η απουσία αποτελεσματικής μεταναστευτικής νομοθεσίας, έχουν μετατρέψει την Ελλάδα σε ένα προχωρημένο εργαστήριο θεσμοθετημένου ρατσισμού.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top