Βίντεο: Συνεχίζουν το σφυροκόπημα στη Συρία οι Αμερικάνοι

Στην μάχη κατά των Τζιχαντιστών και η Βρετανία

Βίντεο: Συνεχίζουν το σφυροκόπημα στη Συρία οι Αμερικάνοι

​Την ταυτότητα του εκτελεστή του Ισλαμικού Χαλιφάτου που αποκεφάλισε τους δύο Αμερικανούς δημοσιογράφους υποστηρίζει ότι γνωρίζει το FBI, την ώρα που αμερικανικά και αραβικά μαχητικά αεροπλάνα συνεχίζουν να σφυροκοπούν διυλιστήρια πετρελαίου στη Συρία ενώ γαλλικά πολεμικά χτυπούν υπόστεγα αεροσκαφών των Τζιχαντιστών στο Ιράκ…

Συγκεκριμένα, τα αμερικανικά και αραβικά αεροπλάνα χτυπούν κυρίως πετρελαϊκές εγκαταστάσεις που ελέγχουν οι τζιχαντιστές, καθώς εκείνοι παράγουν περισσότερο πετρέλαιο από την συριακή κυβέρνηση. Το πωλούν στη μαύρη αγορά και χρηματοδοτούν τη δράση τους. Ωστόσο, η παραγωγή στις 6 πετρελαιοπηγές που ελέγχει το Ισλαμικό Χαλιφάτο στην ανατολική Συρία σταμάτησε εξαιτίας του φόβου για νέα αεροπορικά πλήγματα.

Την ίδια στιγμή, σε ετοιμότητα και τα βρετανικά μαχητικά στην Κύπρο, καθώς την Παρασκευή, η βρετανική βουλή ενέκρινε τη συμμετοχή της χώρας στους αεροπορικούς βομβαρδισμούς.

Παράλληλα, στο Βόρειο Ιράκ έχουν αναλάβει δράση τα γαλλικά μαχητικά που δεν επιχειρούν στη Συρία. Χτυπούν υπόστεγα για να μην επιτρέψουν στους τζιχαντιστές να επισκευάσουν και να σηκώσουν αεροσκάφη.

Από την άλλη, στο Ιράκ οι τζιχαντιστές πέρασαν στην αντεπίθεση. Σκότωσαν τουλάχιστον 300 ιρακινούς στρατιώτες στη Φαλούτζα, καθώς τους αιφνιδίασαν με αμερικανικά οχήματα που είχαν αρπάξει από τον ιρακινό στρατό.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top