ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο Μιλόσοσκι

Ποζάρει ως ''κατακτητής''

ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ ΣΚΟΠΙΑΝΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ: Στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας ο Μιλόσοσκι

Προκαλεί ο αντιπρόεδρος της Βουλής της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι και πρώην υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος πόζαρε στην κορυφή του Ολύμπου με τον Ήλιο της Βεργίνας!

makedonia_ksakoust3log.jpg
Μαζί με μία ομάδα ορειβατών από τη χώρα του, αναρριχήθηκε πριν από μερικές ημέρες στην υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου, στον Μύτικα, και φωτογραφήθηκε με τον Ήλιο της Βεργίνας. Τις φωτογραφίες τις ανέβασε ο ίδιος στο twitter και το facebook ενώ την Δευτέρα δημοσιεύτηκαν και στην εφημερίδα Vest.

5OO20L8A.jpg
Η ίδια εφημερίδα αναφέρει ότι ο Μιλόσοσκι ποζάρει ως «κατακτητής» του Μύτικα, της υψηλότερης κορυφής στον Όλυμπο, ανεμίζοντας τη σημαία που οι Σκοπιανοί θεωρούν ως σημαία τους, το κόκκινο πανί με τον Ήλιο της Βεργίνας. Χαρακτηριστικά το δημοσίευμα έχει τίτλο: «κατέκτησε την υψηλότερη κορυφή του Ολύμπου στην Ελλάδα».

makedonas_error3.jpg
Σε άλλο σημείο επιση��αίνει, αναδεικνύοντας το εθνικιστικό παραλήρημα του αντιπροέδρου του σκοπιανού κοινοβουλίου:

«Έπειτα από μία ώρα σκληρής αναρρίχησης στους βράχους, πάτησε την κορυφή του Ολύμπου, τον Μύτικα. Μέσα στα συγχαρητήρια και τις αγκαλιές φώναζε και τραγουδούσε. Φυσικά τράβηξε και φωτογραφίες. Ο ίδιος ο Αντόνιο Μιλόσοσκι, τόνισε ότι τη σημαία που κρατά στον Όλυμπο με τον 16άκτινο ήλιο της Βεργίνας, την έχει πάντοτε μαζί του».

makedonas_error2.jpg

«"Μακεδονική" αποστολή στον Όλυμπο, κορφή Μύτικας σε υψόμετρο 2917 μέτρων», έγραψε στο Twitter ο Μιλόσοσκι.

Σημειώνεται ότι η ΠΓΔΜ χρησιμοποίησε το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας στην εθνική σημαία της χώρας από το 1991 έως το 1995, όταν και το απέσυρε με την Ενδιάμεση Συμφωνία του 1995.

makedonas_error5.jpg
Στο άρθρο 7/ παράγραφος 2 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας, αναφέρεται ότι η ΠΓΔΜ, με την έναρξη ισχύος της Συμφωνίας, θα παύσει να χρησιμοποιεί καθ' οποιονδήποτε τρόπο το σύμβολο με τον Ήλιο της Βεργίνας σε όλες του τις μορφές.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν εφαρμόζεται από την ΠΓΔΜ, αφού το σύμβολο χρησιμοποιείται ευρέως τόσο από κρατικούς και άλλους θεσμούς, όσο και από ιδιώτες.

makedonas_error4.jpg
Μάλιστα, η εφημερίδα Vest υπενθυμίζει, ακόμα ότι τον Αύγουστο του 2010, ο Μιλόσοσκι, ο οποίος τότε ήταν υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, εμφανίστηκε στον αγώνα μπάσκετ ΠΓΔΜ - Μεγάλης Βρετανίας, με τη σημαία με τον Ήλιο της Βεργίνας, την οποία κρατούσε ο τρίχρονος γιος του.

makedonas_error8.jpg
makedonas_error7.jpg

makedonas_error6.jpg


Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top