Τα αεροπλάνα μπορούν να πετούν και πάλι στον «αέρα» της Ισλανδίας

Λόγω του ηφαιστείου είχε κυρηχθεί κόκκινος συναγερμός

Τα αεροπλάνα μπορούν να πετούν και πάλι στον «αέρα» της Ισλανδίας

​Η Ισλανδία επιτρέπει και πάλι τις πτήσεις πάνω από το ηφαίστειο Μπαρνταρμπούνγκα, μετά την έκρηξη ενός γειτονικού ηφαιστείου που σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης και οδήγησε τις αρχές της χώρας να αυξήσουν στο «κόκκινο» το επίπεδο του συναγερμού για τις αεροπορικές πτήσεις. Συγκεκριμένα, το μετεωρολογικό ινστιτούτο της χώρας, το οποίο ελέγχει την ηφαιστειακή δραστηριότητα, ανέφερε ότι μείωσε στο «πορτοκαλί» το επίπεδο του συναγερμού.

Μετά την αύξηση του επιπέδου συναγερμού, ο Ισλανδικός Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας έκλεισε τον εναέριο χώρο μέχρι το ύψος των 18.000 ποδιών.

240814140927_7240.jpg
Το Μπαρνταρμπούνγκα, όπως σας έχουμε γράψει και παλαιότερα στο star.gr είναι ένα τεράστιο ηφαίστειο που βρίσκεται κάτω από τον μεγαλύτερο παγετώνα της Ισλανδίας και θεωρείται αρκετά επικίνδυνο για τις αεροπορικές πτήσεις.

Στις 23 Αυγούστου το επίπεδο του συναγερμού είχε αυξηθεί και πάλι στο «κόκκινο», καθώς οι επιστήμονες φοβήθηκαν ότι επίκειται έκρηξη του ηφαιστείου.

240814140927_7770.jpg
Αξίζει να σημειωθεί ότι η τέφρα από την έκρηξη του ισλανδικού ηφαιστείου Εϊγιαφιατλαγιοκούτλ το 2010 είχε προκαλέσει τον εξαήμερο αποκλεισμό ενός μεγάλου μέρους του ευρωπαϊκού εναέριου χώρου.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top