Πιο χαμηλά ΔΕΝ γίνεται: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Ολάντ!

Αλλά και του Μανουέλ Βαλς

Πιο χαμηλά ΔΕΝ γίνεται: Στο ναδίρ η δημοτικότητα του Ολάντ!

​Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος τον τελευταίο μισό αιώνα και πλέον, σύμφωνα με μια δημοσκόπηση του ινστιτούτου IFOP που δόθηκε στη δημοσιότητα την Κυριακή.

Επίσης, η δημοτικότητα του πρωθυπουργού της Γαλλίας Μανουέλ Βαλς μειώθηκε σε ένα νέο ιστορικό χαμηλό, στο 36%, αυτόν τον μήνα.

Ο Βαλς διορίστηκε επικεφαλής της κυβέρνησης στον ανασχηματισμό του Μαρτίου, μετά την ήττα των Σοσιαλιστών στις τοπικές εκλογές.

Η οικονομική του πολιτική, η οποία επικεντρώνεται στη μείωση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις, με στόχο την αύξηση της ανταγωνιστικότητάς τους και την έξοδο της γαλλικής οικονομίας από το τέλμα στο οποίο έχει περιέλθει, έχει αποξενώσει πολλούς αριστερούς βουλευτές.

Το ποσοστό δημοτικότητας του Βαλς μειώνεται κατά 9% μέχρι στιγμής τον Αύγουστο, έπειτα από την μείωση κατά 6% τον Ιούλιο και 5% τον Ιούνιο, κάτι που σημαίνει ότι η πτώση της έχει φθάσει τις 20 εκατοστιαίες μονάδες μέσα σε μόλις τρεις μήνες, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του IFOP που δημοσίευσε η Journal du Dimanche.

Ο Ολάντ, το ποσοστό δημοτικότητας του οποίου βρίσκεται στο 17% —είναι μειωμένο κατά μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα— παραμένει ο λιγότερο δημοφιλής πρόεδρος στην Ιστορία της Πέμπτης Γαλλικής Δημοκρατίας, από το 1958 και μετά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top