Ερντογάν: ανακοίνωσε ότι θα τον διαδεχθεί ο Νταβούτογλου!

''Η πραγματική δοκιμασία για τον νέο αρχηγό και το κόμμα μας αρχίζει μετά το συνέδριό μας την 27η Αυγούστου''

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε το όνομα του Αχμέτ Νταβούτογλου ως αντικαταστάτη του.

​Η ενότητα του κόμματος και η μεγάλη δοκιμασία που περιμένει τη νέα ηγεσία του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης μετά το έκτακτο συνέδριο της 27ης Αυγούστου και μέχρι τις επόμενες βουλευτικές εκλογές: αυτά ήταν τα δύο κύρια σημεία στα οποία στάθηκε ο πρωθυπουργός και εκλεγμένος πρόεδρος της Τουρκίας.

«Προτάθηκαν πολλοί υποψήφιοι, αλλά έπρεπε να εκλέξουμε έναν και αυτό το κάναμε με μια αντίληψη που θέτει υπεράνω όλων την ενότητα του κινήματός μας» είπε και τόνισε ότι «υπήρξαν κάποιοι που προσπάθησαν να σπείρουν τη διχόνοια μέσα στο κόμμα μας. Υπήρξαν μάλιστα τέτοια σενάρια στα μέσα ενημέρωσης».

Ο Ερντογάν είπε ότι «η πραγματική δοκιμασία για τον νέο αρχηγό και το κόμμα μας αρχίζει μετά το συνέδριό μας την 27η Αυγούστου. Πιστεύω ότι θα περάσουμε από αυτήν τη δοκιμασία με ενότητα και ότι το κόμμα θα αγκαλιάσει τον νέο αρχηγό του».

Στην ομιλία που έκανε στη συνέχεια ο Νταβούτογλου ήταν η εμφανής η συγκίνηση του και το τρακ. Αφού ευχαρίστησε τον Ερντογάν και τα μέλη της Κεντρικής

Επιτροπής που του έκαναν την «τιμή», όπως είπε, να τον εκλέξουν ως υποψήφιο, είπε ότι «δεν πρέπει να υπάρχει καμία αμφιβολία ότι θα συνεχιστεί το έργο ανόρθωσης της χώρας που συνεχίζεται εδώ και 12 χρόνια».

Είπε επίσης ότι «δεν θα έχουν ευκαιρία όσοι θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια στο κόμμα μας».

Ο Νταβούτογλου υπογράμμισε ότι «το ζητούμενο είναι η ισορροπία μεταξύ των παραδόσεων και της ανανέωσης» και τόνισε πως «το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης είναι το όνομα ενός αγώνα δικαίου που δεν μπορεί να περιοριστεί σε γενιές, ή ακόμη και σε αιώνες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
Star.gr Application Κατεβάστε την εφαρμογή του star.gr, για να μπορείτε να διαβάζετε τα αγαπημένα σας άρθρα και εκτός δικτύου.
Back to Top