ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Γερμανία: γυναίκα με συμπτώματα μόλυνσης από τον Έμπολα!

Έχει υψηλό πυρετό

ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ στην Γερμανία: γυναίκα με συμπτώματα μόλυνσης από τον Έμπολα!

​Συναγερμός σήμανε στις υπηρεσίες υγείας και αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων στο Βερολίνο, οι οποίες απέκλεισαν κέντρο εύρεσης εργασίας και διακόμισαν μια γυναίκα από τη Νότιο Αφρική που έχει συμπτώματα τα οποία παραπέμπουν σε μόλυνση από τον ιό Έμπολα!

Σύμφωνα με πληροφορίες η γυναίκα διακομίστηκε στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνου με υψηλό πυρετό και κυκλοφορικά προβλήματα, συμπτώματα που παραπέμπουν στον θανατηφόρο ιό!

Η ασθενής βρισκόταν σε γραφείο υπηρεσίας για εύρεση εργασίας στη συνοικία Πρεντσλάουερ Μπεργκ, το οποίο έκλεισε προληπτικά για το υπόλοιπο της ημέρας, ενώ το προσωπικό και όσοι αναζητούσαν εργασία και βρίσκονταν εκεί έφυγαν.

Η γυναίκα μάλιστα είπε ότι είχε έλθει σε επαφή με ανθρώπους που έχουν μολυνθεί από τον ιό.

«Η ασθενής είναι απομονωμένη στο ασθενοφόρο και η ομάδα των τραυματιοφορέων έλαβε μέτρα προφύλαξης ως την εισαγωγή της στην μονάδα μολυσματικών ασθενειών του νοσοκομείου υπό την επίβλεψη ενός ιατρού εντατικολόγου», είπε ο Ρολφ Έρμπε, ένας εκπρόσωπος της υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων περιστατικών και πρόσθεσε ότι οι εξετάσεις στις οποίες υποβάλλεται θα πάρουν κάποιο χρόνο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του νοσοκομείου Charité «οι γιατροί δεν έχουν συμπεράνει προς το παρόν πως πρόκειται για ένα κρούσμα του ιού Έμπολα, και κλίνουν μάλλον προς το ενδεχόμενο μιας γαστρεντερίτιδας. Για να αποκλειστεί οριστικά και επίσημα ο κίνδυνος του Έμπολα, θα γίνει άμεσα μια εξέταση αίματος».

Ακόμα όσοι ήρθαν σε επαφή μαζί της θα υποβληθούν σε εξετάσεις.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top