Έτσι μάθαιναν τα μυστικά του Κέρι, της Χίλαρι και της Τουρκίας οι Γερμανοί

Νέες αποκαλύψεις από το περιοδικό Spiegel

Έτσι μάθαιναν τα μυστικά του Κέρι, της Χίλαρι και της Τουρκίας οι Γερμανοί

​Λίγες ημέρες μετά την αποκάλυψη πως το Ισραήλ παρακολουθούσε τις τηλεφωνικές συνομιλίες του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι στη διάρκεια των διαπραγματεύσεων με τους Παλαιστίνιους πέρυσι, το Spiegel ξαναχτυπά με νέες αποκαλύψεις που περιλαμβάνουν αυτή την φορά και την πρώην ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Χίλαρι Κλίντον.

Σύμφωνα με το Γερμανικό περιοδικό, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες έχουν υποκλέψει τουλάχι��τον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, της προκατόχου του Χίλαρι Κλίντον και κατασκόπευουν εδώ και χρόνια την Τουρκία.

Το Spiegel επιβεβαιώνει, χωρίς να αποκαλύπτει τις πηγές του, ότι μία τηλεφωνική συνομιλία του Τζον Κέρι υπεκλάπη «κατά λάθος» το 2013 από τις γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND). Ο Αμερικανός υπουργός συζητούσε τότε για την ένταση στη Μέση Ανατολή μέσω δορυφορικής σύνδεσης.

Σύμφωνα με το περιοδικό, ένα χρόνο νωρίτερα η BND είχε υποκλέψει την τηλεφωνική συνομιλία της Χίλαρι Κλίντον με τον πρώην γενικό γραμματέα του ΟΗΕ Κόφι Άναν.

Το περιοδικό επίσης αναφέρει ότι γνωρίζει πως η γερμανική κυβέρνηση είχε δώσει εντολή στις μυστικές υπηρεσίες από το 2009 να κατασκοπεύουν την Τουρκία, τον εταίρο της Γερμανίας στους κόλπους του ΝΑΤΟ.

Χθες η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung (SZ) και τα δημόσια δίκτυα ραδιοτηλεόρασης NDR και WDR μετέδωσαν ότι οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες είχαν υποκλέψει τουλάχιστον μία τηλεφωνική συνδιάλεξη της πρώην υπουργού Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής Χίλαρι Κλίντον επικαλούμενα τα έγγραφα τα οποία παρέδωσε στην αμερικανική CIA ένας διπλός πράκτορας ο οποίος εργαζόταν στη γερμανική υπηρεσία κατασκοπείας BND.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top