Πούτιν: Θα κάνω ότι είναι δυνατό για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία

Ειδική στρατιωτική δύναμη για την Κριμαία ετοιμάζουν οι Ρώσοι

Πούτιν: Θα κάνω ότι είναι δυνατό για να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία

​Επίθεση αγάπης έκανε ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Κριμαία, τονίζοντας ότι η Ρωσία θα κάνει ότι είναι δυνατόν ώστε να σταματήσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία.

«Θα καταβάλλουμε τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια για να τερματιστεί αυτή η σύρραξη το συντομότερο δυνατόν, για να τελειώσει η αιματοχυσία στην Ουκρανία» είπε χαρακτηριστικά, υπογραμμίζοντας πως ο ίδιος ενέκρινε ένα ειδικό πρόγραμμα για να συσταθεί και να αναπτυχθεί μια στρατιωτική δύναμη στην Κριμαία.

Παράλληλα τόνισε ότι οι Ρώσοι χρειάζεται να κινητοποιηθούν για να προασπίσουν την χώρα τους και όχι για να συγκρουστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.

«Πρέπει ήρεμα, με αξιοπρέπεια και αποτελεσματικότητα να οικοδομήσουμε τη χώρα μας, όχι να περιχαρακωθούμε και να αποκλειστούμε από τον έξω κόσμο», δήλωσε ο Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψής του στη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία η Ρωσική Ομοσπονδία προσάρτησε από την Ουκρανία τον περασμένο Μάρτιο. «Πρέπει να ισχυροποιηθούμε και να κινητοποιηθούμε, αλλά όχι για έναν πόλεμο ή για οποιοδήποτε είδος σύγκρουσης. . . αλλά για σκληρή δουλειά, στο όνομα της Ρωσίας», επέμεινε.

Επιπλέον, ο Πούτιν είπε ότι η Μόσχα θα έπρεπε να κάνει προσπάθεια να διαθέτει το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο που εξορύσσει διεθνώς αποτιμώντας αυτούς τους φυσικούς πόρους σε ρούβλια και όχι σε δολάρια, διότι το μονοπώλιο του δολαρίου στην παγκόσμια αγορά ενέργειας πλήττει την οικονομία της Ρωσίας.

«Θα έπρεπε να ενεργήσουμε προσεκτικά. Προς το παρόν προσπαθούμε να συμφωνήσουμε με ορισμένες χώρες να συναλλασσόμαστε εμπορικά στα εθνικά μας νομίσματα», ανέφερε ο Πούτιν.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top